Tim Novak drugi v Nemčiji, Rok Turk zmagal v Kumrovcu

Slovenski avtomobilisti so uspešno odprli novo sezono. Novak se je izkazal ob debiju v nemškem pokalu Opel Adam.

Objavljeno
07. marec 2016 20.02
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Slovenski avtomobilisti so uspešno odprli novo tekmovalno sezono. Eden najobetavnejših mladih dirkačev na stari celini Tim Novak, ki mu zapiske bere Uroš Ocvirk, je svojo avanturo v nemškem pokalu Opel Adam začel z odliko, saj se je do zadnjega metra relija Saarland-Pfalz boril za zmago, naposled pa kot novinec v tekmovanju zasedel odlično drugo mesto. Pomerilo se je štirinajst posadk, 21-letni študent strojništva pa je s pokalnim dirkalnikom oplom adamom, za katerega skrbi idrijska ekipa IK Sport, začel nekoliko pazljiveje, na petkovem superspecialu zasedel sedmo mesto, nato pa stopnjeval ritem in se prebil povsem pod vrh.

»Presrečen sem, nikdar si namreč ne bi predstavljal, da bom že na prvi pokalni dirki tako konkurenčen. Finec Jari Huttunen je bil prehiter, sem pa v zadnjih metrih za seboj zadržal hitrega Šveda Toma Kristenssona. Dirkalnik je deloval brezhibno, hitro sem se ga navadil. Nekaj rezerv je še v srednje hitrih zavojih, saj v njih še nisem povsem prepričan, kaj bo storil sicer zelo nemirni zadek. Reli je bil težak, zaradi snega sta odpadli dve petkovi hitrostni preizkušnji, v soboto pa je bilo polno vsega - mokrega asfalta, blata, suhe podlage. Zadovoljen sem, da nisva z Urošem naredila nobene napake, da je 'jekleni konjiček' deloval odlično in da sva dokazala, da smo tudi slovenski vozniki hitri,« je strnil vtise Novak, ki ga nov pokalni izziv čaka sredi aprila na reliju Hessen Vogelsberg.

Turk hiter in uspešen v Kumrovcu

Pravo spomladansko vreme, veliko število atraktivnih posadk in razgibana trasa so na reli Kumrovec privabili izjemno množico dirkaških navdušencev. Po petkovi zmagi med dirkalniki s pogonom na prednji par koles na prologu sta Rok Turk in sovoznica Martina Lazar s peugeotom 208 R2 tudi v nadaljevanju navduševala z atraktivnim dirkanjem in odličnimi časi hitrostnih preizkušenj, predvsem pa stopnjevala ritem in se dokopala do osmega mesta v generalni razvrstitvi, medtem ko sta bila v svojem razredu prehitra za vso konkurenco. Kako divja je bila pot do zmage, še najbolje opišejo Martinine besede med eno od hitrostnih preizkušenj: »Saj greva več po 'luftu' kot po cesti!«