Tim Novak odlično sezono zapečatil s tretjim mestom

V pokalu ADAC Opel je končal kot četrti med 24 vozniki, v Oplovem izboru je zmagal 26-letni Šved Tom Kristensson.

Objavljeno
24. oktober 2017 11.05
J. P.
J. P.

Ljubljana - Obetavni 23-letni slovenski dirkač Tim Novak je z nemško sovoznico Liso Stengl sezono pokala ADAC Opel zapečatil z odličnim tretjim mestom med 21 posadkami na deževnem in spolzkem reliju 3-Städte, medtem ko je bil v končni pokalni razvrstitvi med 24 vozniki četrti, kar je več, kot je mladi Leščan pred sezono pričakoval.

»Na hitrostnih preizkušnjah prvega dne nisem našel pravega ritma, zato tudi počutje v dirkalniku ni bilo najboljše. Edina tolažba je bilo tretje mesto po štirih 'brzincih', ki nama je dovoljevalo napad v drugem dnevu relija. Borba do zadnjega metra dirke je nagradila najino natančno vožnjo brez tehničnih težav, do konca je šlo na nož, zato sem več kot zadovoljen z rezultatom in pokalno uvrstitvijo, saj smo se vedno borili za sleherno sekundo,« je poudaril Tim Novak.

Za sodelovanje v evropski sezoni se je zahvalil sponzorjem, nemški sovoznici, ki je svoj del posla opravila zelo profesionalno, in idrijski ekipi IK Sport pod taktirko Igorja Kacina. V Oplovem izboru je zmagal 26-letni Šved Tom Kristensson, ki si je z najprepričljivejšimi konstantimi rezultati čez celo leto in pokalno zmago zagotovil tovarniško podporo v evropskem prvenstvu (ERC) z dirkalnikom opel adam R2 prihodnje leto.

Še v Idrijo

Tim bo sicer prihajajoči konec tedna nastopil še na sklepnem dejanju sezone slovenskega državnega prvenstva, reliju Idrija, na katerem mu bo zapiske bral nov sovoznik Matej Čar. Posadka bo prvič tekmovala z močnejšim dirkalnikom, oplom adamom R2. »Priprav ne bo veliko, le kratek rest pred dirko. Rezultatsko nimam prav nobenih pričakovanj, ker 'konjička', ki je prava raketa, nisem navajen, sem pa zadnji dve leti nastopal v Nemčiji in bo zanimivo spet doživeti adrenalinski val na domačih ovinkastih cestah,« je pojasnil Leščan.