Tim z modricami in bolečinami

Motokros: Padel pri 50 km/h, nanj pa še 100 kg težka honda.

Objavljeno
11. september 2017 00.16
Tim Gajser pred prvo dirko državnega prvenstva MX SLO 2016.Prilipe pri Brežicah, Slovenija 13.marca 2016. [Tim Gajser,motokros,motoristične dirke,športi,športniki]
Mojca Finc
Mojca Finc
Assen – Sreča resda spremlja pogumne, a zdi se, da je motokrosističnemu asu Timu Gajserju letos obrnila hrbet. Na zadnji dirki za svetovno prvenstvo pred finalom sezone v MXGP je v prvi vožnji pri hitrosti 50 km/h padel čez krmilo, nato pa je nanj priletela še 100-kilogramska honda. Poln modric in z oteženim dihanjem je izpustil drugo vožnjo.

Gajser je sicer snidenje z mivko v Assnu, prizoriščem, ki sodi med tiste njemu najmanj ljube, začel odlično. V sobotnih kvalifikacijah je suvereno vodil vse do napake, ki jo je storil štiri kroge pred koncem. Končal jih je na 2. mestu za kraljem peščenih dirkališč Jeffreyjem Herlingsom. Tudi obeti pred dirko so bili zelo spodbudni, na včerajšnjem ogrevanju je bil namreč najhitrejši. Toda prvo tekmovalno vožnjo je končal po polovici nastopa.

»Storil je napako, zabilo ga je ob zemljo, nato je nanj priletel še motor. Čuti bolečine po telesu, predvsem v prsnem košu. Poln je podplutb. Ščitniki so ga varovali, a tisti za hrbet je, denimo, počil,« nam je sporočil Bogomir Gajser, oče in trener svetovnega prvaka, ki se je s sinom – Tim je v petek praznoval 21. rojstni dan – včeraj odpravil domov. »Zdravniki so ga slikali, a po tisti izkušnji, ko so izvidi namesto zloma lopatice pokazali, da nima nič počenega, več ničesar ne verjamem. Zato ga bodo pregledali še v Sloveniji. Ali bomo potovali na zadnjo dirko sezone, še ne vem,« je povedal Gajser starejši. Če bodo preiskave pokazale, da svetovni prvak ni v redu, bo ostal doma in se osredotočil na okrevanje. Po koncu sezone SP ga čaka še pokal narodov in ameriški spektakel v superkrosu v Las Vegasu.

Gajser starejši je opozoril, da imata s Timom za sabo zahtevno sezono, v kateri sta si kdaj stala tudi na nasprotnih bregovih. Svojega sina pozna kot lasten žep, pravi in točno ve, kaj je sposoben. »Verjamem v tistega nad nami, molim, da ga bo varoval, da ga samo opozarja in da bo pravi čas spregledal. Resda gre vse skupaj na bolje, ampak nekaj ga še zelo ovira. Čas bo pokazal svoje. Jaz vem, kaj delam. Imam svoj občutek,« je še razmišljal Bogomir.

Haloški bencinski as je Nizozemsko zapustil z ničlo, dragoceno točko pa si je priboril Jernej Irt. »S tekmo sem zadovoljen. Ves tekmovalni konec tedna je potekal po načrtu. Želel sem se čim več naučiti in pridobiti izkušnje na mivki. Pred tekmo si nisem predstavljal, da bom na tej zahtevni peščeni podlagi osvojil točko. V drugi vožnji sem po padcu odstopil. Vse je v redu, z mislimi pa sem že na finalu sezone v Franciji,« je povedal Ljubljančan, ki je bil uspešen na treh tekmah od sedmih, na katerih je nastopil.

Zmaga je ostala doma pri Herlingsu, ki je v zadnjem delu prvenstva razpel krila. Ker je ujel zmagoviti val bi si želel, da krstne sezone v eliti še ne bi bilo konec. »Dobil sem vse tekme na pesku razen tisto v Lombardiji. Rad pa bi zmagal tudi na zadnji dirki sezone,« je napovedal.