Todtu še tretji mandat na vrhu Fie

Nekdanji vodja Ferrarija, ki je največje uspehe dosegel z Michaelom Schumacherjem, je na tem delovnem mestu od leta 2009.

Objavljeno
08. december 2017 18.52
AUTO-FIA-TODT-FILES
A. V.
A. V.
Pariz - Jean Todt ostaja predsednik mednarodne avtomobilistične zveze (Fia). Danes so 71-letnemu Francozu potrdili tretji mandat na čelu zveze. Nekdanji vodja ekipe Ferrari v formuli 1 ni imel tekmeca pri glasovanju za predsedniško mesto.

Nekdanji vodja Ferrarija, ki je največje uspehe dosegel v navezi z nemškim zvezdnikom Michaelom Schumacherjem, je na tem delovnem mestu od leta 2009.

"V vseh teh letih smo se dobro spoznali, zdaj lahko rečemo, da v Fii delujemo kot prava družina ali skupnost," je ob novi zaupnici na predsedniškem mestu, ki jo je dobil na današnjem zasedanju skupščine zveze, dejal Todt.

Kot glavne cilje v tretjem predsedniškem mandatu je izpostavil razvoj motošporta ter avtomobilske mobilnosti. "Lepo je imeti tako enotno podporo. Zahvaljujem se vsem članicam zveze za podporo, obljubljam pa razvoj in nadaljevanje dela zadnjih osmih let," je še dodal stari in novi predsednik, ki bo funkcijo opravljal vsaj še do leta 2021.