Tombazis: Položaj je dober, toda daleč od idealnega

Dirkači formule ena bodo ta konec tedna nastopili v Valencii, kjer bodo pri Ferrariju predstavili nekatere novosti.

čet, 21.06.2012, 14:10

Ljubljana - Dirkači formule ena bodo po štirinajstih dneh premora nadaljevali z bojem za naslov svetovnega prvaka. Naslednja postaja je VN Evrope v Valencii, kjer je lani slavil Nemec Sebastian Vettel.

Letošnja dirkaška sezona je postregla z izjemno izenačenostjo, tako je na prvih sedmih dirkah zmagalo prav toliko dirkačev. V skupnem seštevku sta na vrhu Lewis Hamilton (Mclaren-Mercedes, 88 točk) pri dirkačih in Red Bull Renault (164 točk) pri konstruktorjih, več pa so pričakovali pri Ferrariju, ki je šele črtrti.

Glavni dizajner slednjih Nikolas Tombazis je podal svoje mnenje o dosedanjem delu sezone. »Od Ferrarija se vedno pričakuje, da bo zmagoval, zato je bil začetek sezone veliko razočaranje. Bili smo povsem nekonkurenčni, kar je šokiralo tako mene in vse moje sodelavce. Zaradi slabih rezultatov nismo postali panični, temveč smo se resno lotili dela. V zadnjih nekaj mesecih nam je uspel velik napredek, zaradi česar smo začeli verjeti, da nam na koncu lahko uspe,« je dejal Tombazis, ki še ni rekel zadnje.

»Trenutno smo delno zadovoljni s položajem, glede na to, s kje smo začeli, vendar ne moremo biti veseli, kajti nismo še sposobni prevladovati na dirkah. Še naprej bomo razvijali dirkalnik, naš cilj pa je, da na vsaki naslednji dirki predstavimo novost. Ta konec tedna bomo testirali sprednji del, nato pride na vrstu še izboljšanje izpušnega sistema,« je zaključil glavni dizajner Ferrarija.

Dirkača italijanskega moštva Fernando Alonso in Felipe Massa sta se na prvih sedmih dirkah odrezala zelo različno. Španec je v skupnem seštevku drugi (86), z le dvema točkama zaostanka za Hamiltonom, medtem ko je Brazilec šele štirinajsti (11).

Zaradi slabe forme Felipeja Masse so že začele krožiti govorice, da naj bi ga v prihodnosti zamenjala bodisi Lewis Hamilton bodisi Sebastian Vettel, kar je šef moštva Stefano Domenicali  v šali komentiral z besedami: »V življenju nikoli ne reci nikoli.«

Vettel preizkusil novo stezo

Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel se je v času pred VN Evrope mudi v New Jerseyju, kjer je kot prvi dirkač formule ena preizkusil novo ulično progo, na kateri bodo dirkači nastopili prihodnje leto. Nemec 5,1-kilometrske steze ni odpeljal v svojem dirkalniku, temveč v avtomobilu Infiniti IPL G Coupe (v spodnjem videu).

Karavana formule ena se bo že letos ustavila v Ameriki, kjer bodo prvič po letu 2007 nastopili v Teksasu.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se