Toro Rosso potrdil prihod Sainza mlajšega

Dirkaško moštvo formule ena Toro Rosso je v svoje vrste pripeljalo Španca Carlosa Sainza mlajšega.

Objavljeno
29. november 2014 00.21
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - V dirkaškem moštvu formule ena Toro Rossu so danes zapolnili še preostali prosti sedež za prihodnjo sezono, Nizozemcu Maxu Verstappnu se je pridružil Španec Carlos Sainz mlajši.

20-letni Španec je sin nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza. V svoji dirkaški karieri še ni tekmoval v formuli ena, je pa zadnji dve leti nastopal v formuli Renault 3,5 in letos osvojil naslov prvaka, po končani sezoni pa je v Abu Dhabiju testiral v dirkalniku Red Bulla.

»Vesel sem, da sem član takšne ekipe. Vedno sem bil član Red Bullovega programa za mlade dirkače, zdaj pa so se mi uresničile sanje. Hvala vsem v ekipi za zaupanje,« je bil vesel Sainz mlajši.

Toro Rosso bo tako v sezoni 2015 nastopil v povsem spremenjeni zasedbi, potem ko sta se poslovila dosedanja dirkača, Rus Danil Kvjat in Francoz Jean-Eric Vergne.

Rus se JE preselil k Red Bullu in tam zasedel izpraznjeno mesto Nemca Sebastiana Vettla, medtem ko je Francoz sporočil, da bo zapustil Toro Rosso in se posvetil novim izzivom.

Wolffova testna voznica Williamsa

Pri Williamsu so za novo testno voznico imenovali 31-letno Susie Wolff, ki je z moštvom zadnji dve leti sodelovala kot voznica, zadolžena za razvoj.

Škotinja, ki je poročena z direktorjem ekipe Totom Wolffom, bo nasledila Brazilca Felipeja Nasrja, ki se bo v novi sezoni pridružil Sauberju.

»V tem času pri nas nas je navdušila z velikanskim napredkom ter povečevanjem časa, ki ga je preživela za volanom. Navdušuje nas z bogatim tehničnim znanjem, zelo koristnimi povratnimi informacijami in pristopom tako na dirkališčih kot v simulatorju, tako da je pri njenem imenovanju za uradno testno voznico šlo za del povsem naravnega procesa napredovanja,« je povedala namestnica vodje ekipe Claire Williams, hčerka ustanovitelja moštva Franka Williamsa.