Tragedija pred dirko serije NASCAR

VIDEO: Ameriški dirkač Tony Stewart je do smrti povozil komaj 20-letnega Kevina Warda Jr., ko je ta hodil po progi.

Objavljeno
10. avgust 2014 14.22
NASCAR Watkins Glen Auto Racing
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Sinoči je v priljubljenem ameriškem avtomobilističnem tekmovanju NASCAR prišlo do nenavadne tragične nezgode. V kvalifikacijah pred današnjo glavno šprintersko preizkušnjo na dirkališču Canandaigua Motorsports Park je namreč, kot poroča ameriška televizijska mreža ESPN, Tony Stewart na stezi zbil drugega dirkača, komaj 20-letnega Kevina Warda Jr., ki pa ni sedel v »jeklenem konjičku«, temveč je hodil po progi.

Po neljubem incidentu so nesrečnika prepeljali v bolnišnico, tam pa je za posledicami hudih poškodb umrl. Priče dogodka so potrdile, da povzročitelj, ki se je kajpak takoj znašel pod drobnogledom policije, izognil pa se je aretaciji, ni bil poškodovan. Prireditelji so po nezgodi dogodek prekinili.

Do tragedije je prišlo po tem, ko je Warda po stiku s Stewartom odbilo v zaščitno ograjo in zavrtelo. izstopil je iz dirkalnika in zakorakal proti tekmecu, pri tem pa z rokami krilil po zraku, da ga ne bi spregledal. Toda Stewart je pospešil, pri čemer je vozilo zaneslo in z desno pnevmatiko trčilo v Warda, ki udarca ni preživel. »Do včeraj sem bil Tonyjev navijač, zdaj pa sem prepričan, da si zasluži dosmrtni zapor,« je poudaril očividec in prav tako dirkač Tyler Graves.

Triinštiridesetletni Američan Tony Stewart ni le uspešen voznik v serijah NASCAR in Indy, temveč tudi poslovnež in dirkaški funkcionar. Lani je bil udeležen v množičnem trku, pri katerem je utrpel večkratni zlom noge, zaradi česar je moral dvakrat tudi po nož. Tudi na dirkališču Canandaigua je bil že udeležen v hudi nesreči, julija lani se je v trku 15 vozil zapletel z 19-letno Alysho Ruggles, ki je utrpela hude poškodbe hrbta.