V Orehovi vasi čakajo na prve odzive

Promotor SP v motokrosu si je ogledal progo v Orehovi vasi, ki bi rada gostila Tima Gajserja in elito.

Objavljeno
13. julij 2016 15.07
lvu*Sašo Kragelj
Mojca Finc
Mojca Finc

Ljubljana – Najboljši motokrosisti na svetu počasi končujejo počitniški premor in se pripravljajo za nadaljevanje sezone za SP. Motorji bodo zahrumeli čez deset dni, ko se bodo v konkurenci MXGP dokazovali na Češkem. Medtem ko so vodilni v prvenstvu Tim Gajser in njegovi tekmeci uradno še na »dopustu«, pa so se z Youthstreamom, promotorjem tekmovanja, povezali pri AMD Orehova vas. V začetku tedna so njegove predstavnike gostili na radizelskem dirkališču. Ti so si ogledali progo, na kateri bi društvo rado priredilo dirko za SP leta 2018.

»Z videnim so bili zelo zadovoljni. Natančnejše informacije, navodila in priporočila nam bodo posredovali do konca avgusta,« je kratko izjavo o morebitni izvedbi dirke v elitnem MXGP, ki naj bi Štajerce stala med 800.000 in milijon evri, podal direktor preteklih dirk za SP v Orehovi vasi Herman Jakolič mlajši. H kakšnemu scenariju se nagibajo pri Youthstreamu, predstavniki društva niso želeli razkriti.

Za mnenje o tem, za kako pomemben korak gre, smo povprašali najizkušenejšega slovenskega motokrosista Saša Kraglja. »To bi bil za slovenski šport velik dogodek. Tim je z uspehi postal svetovna zvezda in spodbudil zanimanje za motokros. Posledično organizatorji vidijo v tem poslovno priložnost. Pravilno bi bilo, če bi jo lahko izkoristili. Nekaj najlepšega bi ga bilo v elitnem MXGP gledati doma,« je razmišljal serijski državni prvak, ki prihaja prav iz Orehove vasi. Zelo dobro mu je znano nastopanje pred domačimi navijači na progi, na kateri se je kalil od svojih športnih začetkov. »Najtežje je dirkati doma. Bilo je naporno zaradi prevelike želje, zaradi katere se pogosto kaj zalomi,« se je spominjal svojih občutkov in dodal, da bi ga veselilo, če bi v Orehovi vasi obudili čudovito vzdušje z dirk preteklosti.

Prepričan je, da bi bilo za Gajserja tekmovati na domači progi pred najzvestejšimi navijači poseben čar. »Res pa je, da ne vemo, kam bo pot vodila Tima čez dve leti,« je dejal Kragelj. Ali bo kariero nadaljeval v ZDA ali Evropi, bo Gajser sporočil po koncu letošnje sezone. Prvi cilj najstnika je naslov svetovnega prvaka v MXGP.