Vettel bo stiskal pesti za Atletico

Serijski svetovni prvak v F1 je velik pristaš Barcelone, zato v finalu nogometne lige prvakov pač ne bo navijal za Real.

Objavljeno
21. maj 2014 22.16
AUTO-F1-MONTMELO-TEST
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Monte Carlo - Serijski svetovni prvak v formuli ena Sebastian Vettel, ki mu v tej sezoni ne gre vse po načrtih, bo v noči pred nedeljsko šesto preizkušnjo svetovnega prvenstva v Monte Carlu spremljal veliki finalni dvoboj nogometne lige prvakov in v njem stiskal pesti za Atletico Madrid, ki se bo za prestižno krono udaril z mestnim tekmecem Realom.

Za Red Bullovega asa velja, da mu na domači sceni srce bije za Eintracht iz Frankfurta, tokrat pa bo v evropskem finalu navijač novopečenega španskega prvaka. »Vedno je lepo, ko se pojavijo novi obrazi. Prav dobrodošlo bi bilo, da bi šla lovorika v ligi prvakov v sveže roke,« je poudaril 26-letni Nemec pred četrtkovim začetkom bencinskega spektakla v monaški kneževini.

Vendar pa bo po drugi strani Vettel Atleticov navijač le za en dan. »Ko gre za španski nogomet, sem že od vekomaj na strani Barcelone. Logično torej, da v finalu ne bom bodril Reala,« je svojo odločitev pojasnil štirikratni svetovni prvak formule ena. Mimogrede: v lanskem nemškem finalu je napovedoval zmago Borussie nad Bayernom, a se je krepko uštel.