Vettel verjame, da se lahko še prebije v ospredje

Svetovni prvak Sebastian Vettel je prepričan, da bo njegove smole prej ali slej konec.

Objavljeno
11. maj 2014 10.26
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Barcelona – Sebastianu Vettlu, štirikratnemu svetovnemu prvaku v formuli 1, v tej sezoni ne gre in ne gre. V kvalifikacijah za današnjo veliko nagrado Španije ga je na cedilu pustil menjalnik, tako da bo peto letošnjo preizkušnjo za SP začel šele s 15. mesta. Po novi okvari je 26-letni Nemec vidno razočaran stopil pred novinarje in spregovoril o smoli, ki ga spremlja v tej sezoni.

Sebastian, če se pri Red Bullu kaj pokvari, potem se vedno v vašem dirkalniku. Zakaj?

Verjamem, da za to ni posebnega razloga. Seveda tega ni prijetno prenašati in vse skupaj postaja že prav dolgočasno. Upam, da sem za letos pokuril ves bonus okvar.

Kaj je šlo tokrat narobe?

Sprva sem mislil, da sem izgubil zgolj drugo prestavo, zato sem bil prepričan, da bom lahko pripeljal do boksov. A že po prvem zavoju sem spoznal, da nobena prestava ne deluje več. Kaj je šlo natančno po zlu, še ne vem, je pa škoda, saj sem prepričan, da bi lahko izvlekel bistveno več.

Mar bi lahko premagali tudi tretjeuvrščenega moštvenega sotekmovalca Daniela Ricciarda?

Tega ne vem. Ker je bila steza spolzka in gume niso zdržale niti enega celega kroga, je bilo tokrat še posebej težko. Poleg tega je bilo za obema Mercedesovima dirkačema precej tesno. Ker sem do okvare iz kroga v krog vozil hitreje, verjamem, da bi bil sposoben osvojiti tretje mesto. In to je tudi največ, kar je zdaj možno doseči z našim dirkalnikom.

Kako zelo ste razočarani?

Ni lahko, vendar pa na to nimam vpliva. Bolje bi bilo, če bi se zavrtel, saj bi potem vsaj vedel, kaj sem storil narobe. Upam vsaj, da nam menjalnika ne bo potrebno zamenjati in da ne bom izgubil še dodatnih mest (njegova želja se ni uresničila, kajti naknadno je res prišlo do zamenjave menjalnika, tako da bo moral štartati še s pet mest slabšega položaja; op. p.). Ne glede na vse pa sem optimist, da se lahko na dirki kljub vsemu še prebijem v ospredje. Vse je še mogoče.

A na tukajšnji stezi ni enostavno prehitevati.

Zavedam se, da ne bo preprosto, zato mi ne bo preostalo drugega, kot da napadem na vso moč oziroma s polnim plinom.

Zanimivo, da ste imeli že v petek težave. Ali vas zdaj spremlja bojazen, da bo šlo kaj po zlu tudi na dirki?

Kar se bo zgodilo, se pač bo. S tem se moram sprijazniti. Toda prepričan sem, da bo moje smole prej ali slej konec.