Vettla ne zanima odhod k Mercedesu

Nemški dirkač Sebastian Vettel je pojasnil, da se ne bo potegoval za izpraznjeni sedež Nica Rosberga pri Mercedesu.

Objavljeno
05. december 2016 13.41
M. Ž.
M. Ž.

Florida - Nemški dirkač pri Ferrariju Sebastian Vettel je hitro zavrnil namigovanja, da bi lahko izkoristil nepričakovano upokojitev svetovnega prvaka Nica Rosberga in se pridružil Mercedesu.

31-letni Rosberg se je le nekaj dni po osvojenem naslovu odločil za športno slovo in s svojo odločitvijo presenetil tako navijače kot tudi svojo ekipo.

Mediji kot enega izmed morebitnih naslednikov omenili štirikratnega svetovnega prvaka Vettla. Nemec, ki se mu bo konec prihodnje sezone iztekla pogodba s Ferrarijem, s svojim dirkalnikom v zadnjih letih ni bil konkurenčen v boju za naslov, za nameček pa naj bi imeli v moštvu iz Maranella zelo slabe odnose. A Sebastian Vettel ne razmišlja od predčasnem odhodu:

»Nobena skrivnost ni, da imava s Kimijem Räikkönenom sklenjeni pogodbi do konca sezone 2017, tako da so stvari jasne,« je na Ferrarijevem dirkaškem dogodku v Daytoni dejal Nemec.

Strokovnjaki med potencialnimi kandidati za izpraznjeno mesto največ možnosti pripisujejo testnemu dirkaču Mercedesa Pascalu Wehrleinu, omenjata se tudi Finec Valtteri Bottas in Španec Fernando Alonso, ki pa ima slabe spomine na sodelovanje z Britancem Lewisom Hamiltonom, saj sta imela v sezoni 2007 zelo slab odnos pri Mclarnu.