Kubica spet izzival usodo

Na reliju za SP po Mehiki je poljski dirkač Robert Kubica svojega jeklenega konjička, forda fiesto RS, postavil na streho.

Objavljeno
09. marec 2014 09.30
AUTO-RALLY-MEXICO-KUBICA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Guanajuato - Poljski dirkač Robert Kubica res nima sreče. Že v formuli ena je mnogokrat izzival usodo, za las pa je ušel smrti pred sedmimi leti, ko je pri hitrosti 300 km/h z bolidom poletel v zrak in čelno trčil v betonsko ogrado, nato pa se je po prevračanju prek steze ustavil šele, ko ga je zadelo še v nasprotno ogrado, k sreči pa jo je odnesel le z zvitim gležnjem in pretresom možganov. Odkar je presedlal v reli, napada še bolj brezglavo, na manjši dirki v Italiji so mu možje v belem komajda rešili hudo poškodovano zapestje, potem ko je s polno hitrostjo priletel v zid cerkve.

To, kar se mu je pripetilo na tretjem reliju v novi sezoni svetovnega prvenstva v Mehiki, je proti prej omenjenima pripetljajema mala malica, pa vendar je znal znova vso pozornost potegniti nase. Na dvokilometrskem superspecialu, sicer deseti hitrostni preizkušnji, ga je namreč v enem od zavojev zasukalo v ogrado, dirkalnik - forda fiesto RS - pa po odboju vrglo na streho. Med tistimi, ki so jeklenega konjička pomagali spraviti nazaj na kolesa, je bil tudi šef moštva Malcolm Wilson. Posadka jo je odnesla brez prask, precej škode pa je utrpela pločevina.

Poljaku je sicer pred nezgodo odlično kazalo, saj je držal četrto mesto. »Škoda, odlično sem bil na poti, zato sem kajpak zelo razočaran, da sem dan končal na tak način. Nisem tvegal, našel sem pravi ritem, s katerim sem se lahko držal najboljših. Dosti sem se naučil in precej napredoval, škoda, ker se je razpletlo tako,« je zmajeval z glavo Kubica.

IZIDI RELIJA PO MEHIKI (PO 18 HP OD 22)

1. Ogier-Ingrassia (Fra, VW polo R) 3;36:42,2
2. Latvala-Anttila (Fin, VW polo R) + 1:00,3
3. Neuville-Gilsoul (Bel, hyundai I20) 4:37,0
4. Evans-Barritt (VB, ford fiesta RS) 5:24,0
5. Prokop-Tomanek (Češ, ford fiesta RS) 8:02,5
6. Guerra-Rozada (Meh-Špa, ford fiesta RS) 10:33,6
7. Atkinson-Prevot (Avst-Bel, hyundai I20) 12:18,3
8. Hirvonen-Lehtinen (Fin, ford fiesta RS) 16:09,4
9. Meeke-Nagle (VB-Irs, citroën DS3) 17:18,9
10. Protasov-Čerepin (Ukr, ford fiesta R5) 17:35,0