Villeneuve Vettlu: Pojdi k Ferrariju!

Nekdanji svetovni prvak v F1 iz leta 1997 je prepričan, da pri Red Bullu v tej sezoni forsirajo Daniela Ricciarda.

Objavljeno
27. junij 2014 09.14
MOTOR-RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Montreal - Nekdanji svetovni prvak v formuli ena, zdaj že osem let »upokojeni« 43-letni Kanadčan Jacques Villeneuve, se je postavil v vlogo svetovalca serijskega šampiona Sebastiana Vettla, ki pa mu v tej sezoni ne gre nič po načrtih. Red Bullov Nemec je namreč na prvih osmih dirkah le dvakrat stopil na zmagovalni oder (obakrat je bil tretji), dvakrat pa je odstopil, tudi nazadnje v Spielbergu, Villeneuve pa je zanj našel rešitev. »Pojdi k Ferrariju,« je odločen Kanadčan.

Svetovni prvak iz leta 1997 je namreč prepričan, da pri Red Bullu v tej sezoni forsirajo Avstralca Daniela Ricciarda, ki je v Kanadi edini doslej prebil letošnjo monotonost obeh Mercedesovih »srebrnih puščic«, zato je prepričan, da bi moral Nemec ob koncu leta zamenjati delodajalca. »Po štirih zasluženih šampionskih naslovih ga v Milton Keynesu zdaj tretirajo podobno, kot so prejšnja leta Marka Webbra. Povsem ga bodo potisnili v kot, saj je letos le bleda senca Vettla iz minulih sezon,« je prepričan Villeneuve.

»Še ene takšne sezone, kot je letošnja, si Sebastian enostavno ne more privoščiti. Ko nimaš več nadzora nad ekipo in se politika obrne proti tebi, je zgodbe konec. Brez dvoma: zamenjati mora moštvo! In čemu naj bi mu bila vrata pri Ferrariju zaprta? Če vprašate mene, tudi Fernando Alonso že nekaj sezon ne uživa več v dirkanju. Moštvo je nosil na svojih ramenih, lani je dvignil roke. To je priložnost za Vettla,« je še poudaril Kanadčan, ki se je po koncu kariere v formuli ena bolj ali manj neuspešno vrgel v NASCAR.