Viñales izkoristil pogrom tekmecev

Španskemu motociklistu v razredu moto gp na VN Argentine najbližje moštveni sotekmovalec Valentino Rossi.

Objavljeno
10. april 2017 02.53
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Termas de Rio Hondo – Pred dvema tednoma se je Maverick Viñales prebil v ospredje šele v zadnjih krogih VN Katarja, v Argentini pa je okusil še drug način zmagovanja v razredu motogp. Pot do uspeha se mu je na široko razprla po zgodnjem padcu Marca Marqueza, po nezgodah drugih tekmecev pa mu je najbolj dihal za ovratnik moštveni sotekmovalec pri Yamahi Valentino Rossi.

»Dirka je bila zelo zahtevna. Marquez je silovito štartal s prvega položaja, zato sem moral najti svoj ritem vožnje. Ko je Marc padel že v tretjem krogu, pa sem se za hip zamislil in izračunal, da je ključnega pomena izkoristiti priložnost in zbrati čim več točk. Zato si nisem privoščil večjega tveganja, izkazal pa se je tudi moj motor, za kar gredo zasluge naši odlični tehnični ekipi,« je bil po drugi zaporedni zmagi v sezoni zadovoljen Viñales, ki je včeraj štartal s šestega položaja in spremljal pogrom tekmecev. Že prvi zavoj je bil usoden za Jorgeja Lorenza, nato pa so med drugimi odstopili Marquez, Dani Pedrosa, Aleix Espargaro in Andrea Dovizioso.

Najbolj obupano je deloval Marquez. Želel se je odkupiti za razočaranje v Katarju in dokazati, da mu je dirkališče na argentinskem severu pisano na kožo. Z izjemno hitrimi nastopi v kvalifikacijah si je še četrto leto zapored zagotovil najboljši štartni položaj, toda tretja zmaga mu ni bila usojena. Ko je imel že dve sekundi prednosti pred skupino zasledovalcev, mu je spodneslo kolo in končal je v pesku. Šlo je za domala identičen spodrsljaj, kot si ga je privoščil na petkovem treningu. »Z menoj je vse v redu, toda po vodi je splavala lepa priložnost, saj sem se v Argentini znova počutil zelo dobro. Ne vem, zakaj sem padel. Storil sem napako, ob kakršnih me prevzame obup. Ne preostane mi nič drugega, kot da vse skupaj popravim čez dva tedna v ZDA,« je bil jezen trikratni svetovni prvak v kraljevskem razredu.