Vse tako kot lani: Marquez najhitrejši v kvalifikacijah

V kvalifikacijah pred prvo preizkušnjo sezone SP v razredu moto gp najhitrejši lanski šampion Marc Marquez s hondo.

Objavljeno
22. marec 2014 21.22
MOTOGP-QAT-GRAND-PRIX
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Doha - V motociklističnem razredu moto gp vse po starem. V kvalifikacijah za jutrišnjo prvo dirko v novi sezoni svetovnega prvenstva, veliko nagrado Katarja na dirkališču Losail, je bil namreč najhitrejši lanski šampion, 21-letni španski mladenič Marc Marquez na hondi. V zaključku je odpravil tudi rojaka Alvara Bautisto, prav tako na hondi, ki je zaostal 57 tisočink sekunde, tretje štartno mesto pa si je z manj kot desetinko zamude zagotovil Britanec Bradley Smith z yamaho, ki doslej med svetovno elito še ni bil boljši kot šesti.

Andrea Dovozioso (ducati), Jorge Lorenzo (yamaha) in Dani Pedrosa (honda) so se zvrstili od četrtega do šestega mesta, »doktor« Valentino Rossi (yamaha) pa je zaokrožil deseterico.

Marquez, ki si je zagotovil deseti najboljši štartni položaj v razredu moto gp in 38. v karieri, si je sicer konec februarja na treningu v domovini zlomil desno nogo in zato nekoliko dvomil o lastni pripravljenosti, a že uvodoma nakazal, da bo tudi v novi sezoni med najresnejšimi kandidari za vrh.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Španec Esteve Rabat, v moto3 pa njegov rojak Alex Rins.