Wehrlein četrti Nemec v prihajajoči sezoni formule ena

Dirkaško moštvo formule ena Manor Racing je za enega od svojih dirkačev v novi sezoni imenovalo Pascala Wehrleina.

Objavljeno
10. februar 2016 14.37
M. Ž.
M. Ž.

Berlin - V novi sezoni formule ena bodo med dirkači kar štirje nemški predstavniki. Sebastianu Vettlu (Ferrari), Nicu Rosbergu (Mercedes) in Nicu Hülkenbergu (Force India) se je pridružil še 21-letni Pascal Wehrlein, ki je dobil sedež v Marussii oziroma ekipi Manor Racing, kot se bo ekipa imenovala v sezoni 2016.

Wehrlein v svoji karieri še ni nastopil na dirki formule ena, vendar pa ima kar nekaj dirkaških izkušenj. Je prvak nemškega tekmovanja DTM, doslej pa je bil v Mercedesu rezervni oziroma testni voznik.

»Manor Racing je prava ekipa, da začnem kariero dirkača formule 1. Vesel sem, da smo se dogovorili. Hvala tudi vsem pri Mercedesu in še posebej vodji ekipe Totu Wolffu, ki podpira mojo kariero že od začetka. Hvala, ker ste mi pomagali uresničiti sanje,« je dejal nemški dirkač.

Mladi Nemec se bo z novim bolidom MRT05 z Mercedesovim pogonom po stezi prvič zapeljal na uradnih testiranjih 22. februarja. S podpisom pogodbe z moštvom, pri sodelovanju je verjetno pomagalo tudi to, da bo ekipa letos imela na voljo motorje nemške tovarne.

Wehrlein za zdaj uradno še nima sotekmovalca v ekipi, najverjetneje pa bo v moštvu ostal Američan Alexander Rossi, ki je za Marussio lani odpeljal pet dirk.