Willi Weber javno okaral Schumijeve svojce

Bivši Schumacherjev menedžer je prepričan, da ima javnost pravico izvedeti resnico o njegovem zdravstvenem stanju.

Objavljeno
16. februar 2016 07.19
J. P.
J. P.

Regensburg - V več kot dveh letih od tragične smučarske nesreče nekdanjega serijskega šampiona formule ena Michaela Schumacherja v Meribelu so se zvrstili številni protesti svetovne javnosti, češ da družina 47-letnega Nemca preveč skopo odmerja informacije o njegovem zdravstvenem stanju, saj ni javno spregovorila niti o tem, kako pokreten in mobilen je »Schumi« danes.

Toda ne le športna javnost, tudi nekdanji Schumacherjevi dirkaški sopotniki so razočarani nad početjem svojcev in dirkačeve menedžerke Sabine Kehm, ki informacij sploh ne posreduje več, temveč se le še odziva na govorice, namigovanja in špekulacije. Tako se je vnovič javil nekdanji Michaelov menedžer, 73-letni starosta tega poklica Willi Weber, ki ga je »Schumijeva« žena Corinna že pred časom dodala na seznam nezaželenih obiskov.

Uveljavljeni nemški menedžer je namreč v pogovoru za revijo Gala zatrdil, da imajo Schumacherjevi navijači previco izvedeti, kakšno je resnično zdravstveno stanje sedemkratnega nekdanjega šampiona, ki je pri padcu ob smučanju izven urejenih prog utrpel hude poškodbe glave: »Navijači bi bili zadovoljni, če bi imeli privilegij in izvedeli resnico, prav pa bi bilo, če bi o njegovem trenutnem stanju kaj povedali tudi nam, ki smo bili z njim več let tesno povezani, da bi razblinili številne dvome. Trpim kot žival, neizmerno si želim, da bi mi nekoč zazvonil telefon in bi me Michael, kot v dobrih starih časih, povabil k sebi na obisk in klepet.«