Force India in Williams razkrila dirkalnika za novo sezono

Force India in Williams sta razkrila nova dirkalnika, s katerima bodo nastopali v novi sezoni formule ena.

Objavljeno
21. januar 2015 18.44
Mexico Formula One
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ciuad de Mexico - Dirkaško moštvo Force India je v Mehiki predstavilo svoj novi dirkalnik VJM08, s katerim bodo tekmovali v novi sezoni svetovnega prvenstva formule ena.

Na predstavitvi novega dirkalnika sta bila prisotna tudi oba dirkača, Mehičan Sergio Perez in Nemec Nico Hülkenberg.

Vodja moštva Vijay Mallya je ob razkritju novega dirkalnika poudaril njegov izgled - na bolidu je namreč veliko srebrne barve, ki po njegovih besedah daje dirkalniku zelo agresiven izgled in naj bi bil po godu navijačev.

Force India je v pretekli sezoni osvojila 155 točk in končala na 6. mestu med konstruktorji.

Williams objavil podobe novega dirkalnika FW37

Tudi pri Williamsu so razkrili podobo svojega novega dirkalnika, vendar gre zaenkrat zgolj za fotografije na uradni spletni strani.

Pri Williamsu naj bi dirkalnik uradno predstavili šele 29. januarja, vendar pa so se odločili, da nekoliko prej razkrijejo podobo svojega bolida FW37.

»Želja, da bi še enkrat premagali Ferrari v konstruktorskem seštevku, nas je prisilila, da smo na novem projektu delali že od jeseni. Mislim, da nam je uspelo narediti aerodinamično izjemen dirkalnik, ki je seveda prilagojen pravilom za sezono 2015,« je dejal tehnični vodja ekipe Pat Symonds.

Moštvo bosta tudi v novi sezoni zastopala Brazilec Felipe Massa in Finec Valtteri Bottas, s katerima je Williams v sezoni 2014 končal na tretjem mestu.