Woffinden v Torunu do naslova prvaka, Žagar 11.

Britanski spidvejist Tai Woffinden si je na predzadnji dirki SP zagotovil skupno zmago. Dirko je dobil Nicki Pedersen, Žagar 11.

Objavljeno
04. oktober 2015 00.01
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Torun - Britanec Tai Woffinden si je na predzadnji dirki svetovnega prvenstva v spidveju, ki jo je gostil poljski Torun, priboril naslov svetovnega prvaka. Matej Žagar je bil enajsti.

Woffinden si je svoj drugi naslov (2013, 2015) priboril z devetim mestom. Dirko je sicer dobil Danec Nicki Pedersen pred Avstralcem Jasonom Doylom in Poljakom Maciejem Janowskim.

Britanec Tai Woffinden je imel pred današnjo dirko 16 točk prednosti pred Američanom Gregom Hancockom. Britanec danes ni blestel in je ostal brez polfinala, kar je pomenilo, da bi se moral Hancock  uvrstiti v finale, kar pa mu ni uspelo in je končal na osmem mestu, Woffinden pa je v solzah proslavil svoj naslov prvaka.

Dirka ne bo ostala v lepem spominu slovenskemu predstavniku Mateju Žagarju. Ta je v svojih prvih treh vožnjah končal na tretjem mestu, v četrti zmagal in se približal polfinalu, za konec pa osvojil še eno tretje mesto in s skupnimi sedmimi točkami zasedel le enajsto mesto.

Dirko pred koncem prvenstva vodi Tai Woffinden s 151 točkami, drugi je Američan Greg Hancock s 126 točkami, tretji Danes Nicki Pedersen s 124 točkami, Matej Žagar je šesti s 100 točkami.

Zadnje dejanje sezone bo 24. oktobra v Melbournu.

Rezultati VN Poljske

1. Nicki Pedersen (Dan) 19 točk

2. Jason Doyle (Avs) 18

3. Maciej Janowski (Pol) 11

4. Niels-Kristian Iversen (Dan) 10

5. Andreas Jonsson (Šve) 11

...

8. Greg Hancock (ZDA) 8

9. Tai Woffinden (VB) 8

11. Matej Žagar (Slo) 7