Za teden dni motor v garažo, nato pa Tim v lov za lovoriko

Vodilni motokrosist v SP razreda MXGP namerava po končani sezoni še na dirko v superkrosu onkraj »luže«.

Objavljeno
29. junij 2016 17.59
jer gajser
J. P.
J. P.

Makole - Vodilni motokrostist v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva po dveh tretjinah sezone v kraljevskem razredu MXGP Tim Gajser si je enomesečni premor več kot zaslužil. Začel ga je delavno, na druženju s sedmo silo na dvorcu Štatenberg pri Makolah, na katerem je razkril nekaj podrobnosti o dosedanjih uspehih in načrte pred nadaljevanjem sanjske sezone. Najprej bo motor za teden dni postavil v garažo in si baterije napolnil na morju, preden se bo spet zagnal v treninge.

V dvanajstih dirkah je letos vpisal že sedem zmag, nazadnje si je konkurenco pred več sto slovenskimi navijači pokoril na veliki nagradi Lombardije v Mantovi: »Navdušen sem nad doseženim in kar težko verjamem, kaj vse mi letos uspeva. Pričakoval sem tesnejše dvoboje. V Italiji sva se odlično borila z domačim asom Antoniem Cairolijem, nekajkrat je bilo na meji padca. Po dirki mi je celo poslal sporočilo.« Gajser v isti sapi obžaluje poškodbo dotlej glavnega tekmeca, francoskega branilca naslova Romaina Febvreja, zaradi katere je razlika med njima skokovito narasla na že neverjetnih 92 točk.

Taktiziral v zadnji tretjini sezone ne bo, mu pa morda ne bo potrebno na vseh dirkah voziti na polno in zmagati za vsako ceno, saj ti navsezadnje vse proge ne ustrezajo: »Ne razmišljam pa o tem, da bi katero od prihodnjih preizkušenj izpustil. Sezono bom odpeljal v celoti.« V sezoni, polni zmag, je 19-letni fenomen iz Pečk vpisal tudi nekaj padcev. Po temeljitem pogovoru z očetom Bogomirjem je, kot piše STA, spet našel zmagovalni ritem. »Padci so bili povečini posledica neučakanosti. S Timom sva se usedla in pogovorila, kajti vse je v glavi. Dal sem mu nekaj nasvetov, ki so se izkazali za točne, saj je na naslednjih dirkah vnovič vozil brez napak,« je poudaril oče Bogomir.

Tim je potrdil, da se bo oktobra bržkone udeležil dirke onkraj »luže« v superkrosu. Gre za spektakel z milijonskim denarnim skladom, rezerviran zgolj za zvezdnike. A pred tem bo treba po začrtani poti dokončati sezono svetovnega prvenstva, v kateri je na razpolago še 300 točk. Naslednja preizkušnja bo na sporedu konec julija na Češkem, motokrosistična elita bo nadaljevala v Belgiji, Švici in na Nizozemskem in tekmovalno leto zapečatila z dvema dirkama v ZDA.