Žagar brez taktiziranja na zadnji tekmi sezone

Najboljši spidvejisti sveta bodo jutri v Melbournu tekmovali na zadnji dirki svetovnega prvenstva.

Objavljeno
23. oktober 2015 14.42
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Melbourne - Najboljši spidvejisti na svetu bodo jutri v Melbournu opravili z zadnjo dirko svetovnega prvenstva v seriji Grand Prix. Sklepno dejanje bo gostil štadion Etihad, dirka pa se bo začela ob deseti uri po slovenskem času.

V skupnem seštevku si je Britanec Tai Woffinden že zagotovil naslov prvaka, tako da bo v ospredju dvoboj za drugo mesto med Američanom Gregom Hancockom in Dancem Nickijem Pedersenom, ki ju ločita le dve točki.

V Melbournu bo dirkal tudi najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar, ki je v skupnem seštevku na šestem mestu. Žagar je imel precej težav z vizumom za Avstralijo, dobil ga je šele v zadnjem trenutku in na prizorišče dirke pripotoval manj kot dan pred uradnim treningom. Kot pojasnjuje slovenski dirkač, na zadnji dirki sezone ne bo taktiziral:

»Upam, da bo obisk Avstralije sicer kratek, a sladek, saj proga, čeprav je izredno trda, izgleda dobro in lahko rečem, da sem se zelo dobro počutil na treningu. Motorja delujeta brezhibno in želim si napasti ter na koncu tudi osvojiti četrto mesto v skupnem seštevku, sedaj nimam česa več izgubiti, mesto v seriji za naslednjo sezono imam v žepu in taktiziranja več ne potrebujem,« pojasnjuje Žagar.

Slovenski spidvejist ima pred zadnjo dirko možnost, da izboljša lansko skupno peto mesto. Šestouvrščeni Žagar  ima namreč 100 točk, le tri manj od petouvrščenega Avstralca Jasona Doyla (103) in pet manj od četrtouvrščenega Danca Niels-Kristiana Iversena (105), medtem ko mu za ovratnik dihata Poljak Maciej Janowski (95) in Avstralec Chris Holder (93).

SP, skupno

1. Tai Woffinden (VB) 151 točk

2. Greg Hancock (ZDA) 126

3. Nicki Pedersen (Dan) 124

4. Niels-Kristian Iversen (Dan) 105

5. Jason Doyle (Avs) 103

6. Matej Žagar (Slo) 100

7. Maciej Janowski (Pol) 95

8. Chris Holder (Avs) 93

9. Peter Kildemand (Dan) 79

10. Michael Jepsen Jensen (Dan) 77