Žagar na Poljskem do tretje zmage v SP

Slovenski spidvejist Matej Žagar je zmagovalec osme dirke svetovnega prvenstva v poljskem Gorzowu.

Objavljeno
30. avgust 2015 00.55
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Gorzow - Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar je dobil osmo preizkušnjo svetovnega prvenstva razreda GP v poljskem Gorzowu.

Za Žagarja je to tretja zmaga v razredu Grand Prix, pred tem je dobil letošnjo dirko v poljski Varšavi in lansko v finskem Tampereju.

Matej Žagar je v petih vožnjah nanizal tri druga mesta in dve prvi mesti. V 18. vožnji je bil udeležen v nesrečo, ko sta trčila z Dancem Nickijem Pedersenom in oba končala v zaščitni ogradi. Danec ni mogel nadaljevati z dirkanjem, Slovenec pa je stisnil zobe in sodeloval na ponovitvi vožnje, katero je kljub bolečinam tudi dobil in se s skupno tretjim mesto prebil v polfinale.

Žagar je tam dirkal z Američanom Gregom Hancockom, Dancem Niels-Kristianom Iversenom in Avstralcem Chrisom Holderjem. Prvo mesto je osvojil Hancock, Žagar pa je bil drugi in napredoval v finale.

Tam sta poleg njega in Hancocka nastopila še Britanec Tai Woffinden in Poljak Bartosz Zmarzlik. Najboljši je bil Žagar, drugi je bil Hancock in tretji Woffinden.

»Bilo je posebno, težko. To je vesel dan zame in za navijače, tudi za svet speedwaya. Zadnji tedni so bili zame težki. Za mano je težek večer. Srečen sem, da padec ni pustil posledic. To bom preveril kasneje. Spidvej je krut šport, lahko si na napačnem mestu ... Sranje se dogaja,« je dejal Žagar.

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva vodi Tai Woffinden s 109 točkami, drugi je Nicki Pedersen (85), tretji Greg Hancock (82) in četrti Matej Žagar (81).

Rezultati VN Poljske

1. Matej Žagar (Slo) 16 točk

2. Greg Hancock (ZDA) 17

3. Tai Woffinden (VB) 18

4. Bartosz Zmarzlik (Pol) 14

5. Niels-Kristian Iversen (Dan) 10

...

 

SP, skupno

1. Tai Woffinden (VB) 109 točk

2. Nicki Pedersen (Dan) 85

3. Greg Hancock (ZDA) 82

4. Matej Žagar (Slo) 81

5. Niels-Kristian Iversen (Dan) 70