Žagar še brez vstopnice za SP 2018

Slovenski spidvejist je na finalni kvalifikacijski dirki za nastop med elito v prihodnji sezoni zasedel dvanajsto mesto.

Objavljeno
20. avgust 2017 09.22
J. P.
J. P.

Toljati - Najuspešnejši slovenski spidvejist Matej Žagar ni bil uspešen v kvalifikacijah za nastop v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva, saj je na sinočnji finalni preizkušnji v ruskem Toljatiju z osvojenimi petimi točkami zasedel dvanajsto mesto, medtem ko napredovanje zagotavljajo zgolj prva tri. Med elito bo tako lahko še naprej nastopal le, če bo letošnjo sezono končal v najboljši osmerici - trenutno na desetem mestu zaostaja osem točk - ali pa kot posebni povabljenec.

Na prvih treh mestih so se zvrstili Poljaka Przemyslaw Pawlicki in Patryk Dudek, ki sta bila prvi in tretji, ter domači adut Artjom Laguta, ki je v dvoboju za zmago pokleknil šele v dodatni vožnji. Po rednem delu dirke sta si namreč oba s Pawlickim zagotovila po 13 točk. Tik za najboljšimi je z enajstimi točkami končal Britanec Craig Cook, a ima kot prva rezerva vseeno precej možnosti za preboj na svetovno prvenstvo. Dudek namreč v tej sezoni drži tretje mesto in si bo očitno vstopnico za elito v prihodnji sezoni zagotovil tudi že po tej poti.