Žagar tretji v Pragi

Spidvejist Matej Žagar je na četrti dirki prvenstva SGP osvojil tretje mesto, zmagal je Britanec Tai Woffinden.

Objavljeno
01. junij 2014 00.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Praga - Slovenski spidvejist Matej Žagar je na četrti dirki sezone v prvenstvu SGP, ki jo je gostila Praga, osvojil tretje mesto.

Na Češkem je zmagal svetovni prvak, Britanec Tai Woffinden, na zmagovalni oder pa se je uvrstil še Američan Greg Hancock.

Matej Žagar je bil v predtekmovanju dvakrat prvi in trikrat drugi, tako da se je z 12 točkami prepričljivo uvrstil v polfinale. Slovenski spidvejist je bil uspešen tudi v polfinalu, kjer je zasedel prvo mesto, poleg njega je napredoval še Danes Nicky Pedersen, izpadla pa sta Avstralca Darcy Ward in Chris Holder.

V drugem polfinalu je prvo mesto osvojil Tai Woffinden, drugo Greg Hancock, tretje Danec Niels-Kristian Iversen in četrto Šved Fredrik Lindgren.

V finalu dirke je bil najuspešnejši Tai Woffinden pred Gregom Hancockom in Matejem Žagarjem, na četrtem mestu pa je bil Nicky Pedersen.

»Prav vesel sem zaradi 16 točk in seveda tudi stopničk, a vem, da na koncu štejejo le točke. Tokrat sem bil tretji, a sem zaradi dobrih voženj dobil celo točko več kot na Finskem. Seveda bi bilo izvrstno zmagati dvakrat zapored, a ne bodimo nečimrni, zdaj jemljem dirke eno za drugo,« je povedal Žagar.

Woffinden vodilni po štirih dirkah

V skupnem seštevku je na prvem mestu Tai Woffinden s 46 točkami, drugi je Greg Hancock (46) in tretji Dary Ward (45), Matej Žagar je peti (43.).

Naslednja dirka bo 14. junija v švedski Malilli.

 

Izidi dirke SGP v Pragi

1. Tai Woffinden (VBr) 18 točk

2. Greg Hancock (ZDA) 12

3. Matej Žagar (Slo) 16

4. Nicki Pedersen (Dan) 10

5. Darcy Ward (Avs) 16

...