Žagar tudi v prihodnje med elito

Bil je eden od štirih vrhunskih spidvejistov, ki si je vstopnico za novo sezono SP zagotovil s posebnim povabilom.

Objavljeno
26. oktober 2016 20.06
Speedway Krško
J. P.
J. P.

Ljubljana - Medtem ko je spidvejsko Slovenijo vznejevoljila novica o smrti nekdanjega odličnega tekmovalca Kreša Omerzela, pa je imel vsaj en razlog za zadovoljstvo zadnje desetletje najboljši slovenski tekmovalec v tej panogi Matej Žagar, ki bo tudi v prihodnji sezoni nastopal na preizkušnjah najvišje ravni, torej v svetovnem prvenstvu.

Tega si sicer ni zagotovil z dosežki pravkar končane sezone, saj je za mejnim osmim mestom zaostal za pičlo točko, temveč s pričakovanim posebnim povabilom, ki so se ga razveselili še Danec Nicki Pedersen, Poljak Maciej Janowski in ruski povratnik Emil Sajfutdinov, vsi so bili tudi na najožjem seznamu glavnih kandidatov.

Skozi septembrski izziv, nekakšno kvalifikacijsko sito, so si vstopnice zagotovili še Poljak Patryk Dudek, Slovak Martin Vaculik in Šved Fredrik Lindgren, z uvrstitvijo v končno osmerico te sezone pa svetovni prvak, Američan Greg Hancock, Britanec Tai Woffinden, Poljaka Bartosz Zmarzlik in Piotr Pawlicki, Avstralca Chris Holder in Jason Doyle, Šved Antonio Lindbäck in Danec Niels-Kristian Iversen.

Rezervisti bodo zmagovalec letošnje velike nagrade Slovenije v Krškem, Danec Peter Kildemand, Nemec Martin Smolinski, ki ima ravno tako že v žepu zmago za svetovno prvenstvo, ter zelo obetavni svetovni prvak do 21-let, Avstralec Max Fricke, sicer popolni novinec med elito. Od najboljših se poslavlja 33-letni Britanec Chris Harris.