Žagar začel z zmago, grd padec Voldriha

Serijski slovenski šampion v spidveju je v rednem delu prve dirke DP posameznikov Slovenije in Hrvaške oddal dve točki.

Objavljeno
06. april 2015 22.45
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Krško - Velikonočni ponedeljek je v Krškem že tradicionalno v znamenju spidveja, tudi letos so se na uvodni od štirih preizkušenj državnega prvenstva posameznikov merili vozniki Slovenije in Hrvaške, za poln štartni seznam pa so poskrbeli še tekmovalci iz Češke, Italije in Slovaške.

Prve letošnje zmage se je veselil serijski prvak Matej Žagar, ki se kljub nepopolnemu izkupičku iz rednega dela preizkušnje v finalu ni pustil zmesti tekmecem, že na štartu je vse odločil v svojo korist in si privozil zmago z udobno prednostjo. Drugega mesta se je veselil Aleksander Čonda (Lendava), tretjega češki gost Hynek Stichauer, brez pokala pa je nekoliko presenetljivo ostal le glavni Žagarjev tekmec, Hrvat Jurica Pavlic, ki do finala ni oddal niti točke. V rednem delu je - tako kot Čeh Tomaš Suchanek - snel skalp tudi glavnemu slovenskemu adutu.

Dirko je zaznamoval tudi grd padec ljubljanskega voznika Matica Voldriha v enajsti vožnji, v kateri je držal drugo mesto, nato pa zadel v zadnje kolo vodilnega Italijana Paca Castagne in spektakularno padel. Najprej je z motorjem »splezal« na ograjo in ko je že kazalo, da bo padel žeznjo, ga je odbilo nazaj na progo. Po videnem je bil zlom noge še sreča v nesreči, žal pa to zanj pomeni prekinitev sezone, ki bi morala biti zanj velik korak naprej zaradi prvega angažmaja v angleškem elitnem tekmovanju.

Druga dirka bo že v soboto ob 17. uri v Petišovcih pri Lendavi.

IZIDI PRVE DIRKE DP V KRŠKEM

1. Matej Žagar (Ljubljana) 13+3 točke, 2. Aleksander Čonda (Lendava) 12+2, 3. Hynek Stichauer (Češ) 11+1, 4. Jurica Pavlic (Hrv) 15+0, 5. Denis Štojs (Krško), 6. Tomaš Suchanek (Češ), 7. Michele Paco Castagna (Ita) - vsi po 10, 8. Jernej Pečnik (Ljubljana) 8, 9. Žiga Kovačič (Brežice), 10. Nick Škorja (Ljubljana) - oba po 7.