Zmaga Roka Turka v italijanskem blatu

Slovenski podprvak v reliju je v generalni razvrstitvi makadamske dirke Ronde Terra del Friuli zasedel osmo mesto.

Objavljeno
08. februar 2016 16.28
J. P.
J. P.

Ljubljana - Potem ko je slovenski podprvak v reliju Rok Turk (OPV šport) spektakularno začel novo sezono na sloviti dirki svetovnega prvenstva, reliju Monte Carlu, na kateri je kljub odstopu pustil odličen vtis, je minuli konec tedna s sovoznico Martino Lazar nadaljeval v Italiji na makadamski preizkušnji Ronde Terra del Friuli.

Idrijčan se je pogumno spopadel z dežjem in zahtevnimi razmerami na progi, na kateri je bilo precej vode in blata, in za volanom peugeota 208 R2 končal na zelo spodobnem osmem mestu - za zmagovalcem, Švicarjem Federicom Della Caso v citroënu DS3, je zaostal tri minute in tri četrt, domov pa je odnesel pokal za najhitrejšega v razredu R2B, v konkurenci katerega je bilo sicer šest posadk.

»To je bila vsekakor ena težjih dirk, predvsem za dirkalnike, saj je na makadamski podlagi nastalo ogromno lukenj, ki se jim pri vožnji po idealni liniji ni bilo mogoče izogniti. Z Martino sva uspešno krmarila prek vseh luž in lukenj, s hitrimi časi pa vpisala nov odličen rezultat,« je strnil vtise 33-letni Rok Turk.