Zvesti Alonso: Kariero bom končal pri Ferrariju

Španski dirkač je tudi pojasnil, da se mu je Romain Grosjean opravičil zaradi nesreče in da ostajata dobra prijatelja.

Objavljeno
05. september 2012 21.00
Belgium F1 GP Auto Racing
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Fernando Alonso ima z moštvom iz Maranella sklenjeno pogodbo vse do konca sezone 2016, a Španec meni, da bi tudi po tem obdobju lahko še naprej vztrajal v formuli ena.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je danes razveselil navijače rdečih, saj je dejal, da bo kariero zagotovo sklenil pri Ferrariju. »Sem željan zmag in napredovanja, vse to pa mi omogoča Ferrari. Moja pogodba se izteče leta 2017, takrat bom dobro premislil, kaj želim početi v življenju. Toda če se bom odločil, da bom še naprej vztrajal kot dirkač, bom zagotovo to storil v sodelovanju s Ferrarijem,« je pojasnil 31-letni Španec in se tako oddolžil za kritike minuli konec tedna.

Po končanih kvalifikacijah za VN Belgije je dvakratni svetovni prvak namreč javno pozval svoje moštvo, naj mu pripravi hitrejši dirkalnik, saj se s trenutnim ne more boriti za najvišja mesta. Belgijsko preizkušnjo je nato končal še pred prvim ovinkom, saj je prišlo do množične nesreče, ki jo je zakrivil Romain Grosjean, a Španec nanj ni jezen, čeprav ga je od gotove smrti lotilo le nekaj deset centimetrov.

Alonso je pojasnil, da se mu je Francoz po dirki za sporno potezo tudi opravičil, sam pa je njegovo opravičilo sprejel. »Z Grosjeanom imava zelo dober odnos, saj sva bila moštvena kolega, v času ko sem bil še pri Renaultu. Po dirki mi je tudi poslal sms sporočilo in pojasnil, kaj se je pravzaprav zgodilo. Bil je zaskrbljen glede tega, kaj menim o vsemu skupaj, toda odgovoril sem mu, da ni problema in se vidiva v Singapurju,« je množično nesrečo v Belgiji še pokomentiral Alonso.