ACH hitro položil orožje

Odbojkarji ACH Volley so v Tivoliju izgubili proti Lokomotivu z 0:3 v nizih in praktično že ostali brez možnosti za napredovanje.

Objavljeno
08. november 2017 20.36
Odbojka ACH Volley Ljubljana in OK Mladost Brčko. Ljubljana, 22. oktober 2017 [Odbojka,ACH Volley Ljubljana,OK Mladost Brčko,Ljubljana]
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Odbojkarji Lokomotiva so bili pred prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov velik favorit, ACH Volley je dobil skorajda najslabši možni žreb. Kljub temu se slovenski državni prvaki v napovedih niso predajali, igralci Lokomotiva pa opozarjali, da ACH lahko preseneti.

A od presenečenja v dvorani Tivoli na koncu ni bilo nič. Korektor Georg Grözer, ki je z nemško reprezentanco blestel na svetovnem prvenstvu, je tudi tokrat razbijal obrambo Ljubljančanov, ki Madžaru z nemškim potnim listom ni bila kos. V prvem setu so se domačini upirali zelo dobro, imeli nekaj priložnosti, da se odlepijo, na koncu so klonili šele s 26:28. 

Drugi niz je bil kot že tolikokrat doslej odločilen, varovanci Zorana Kedačiča so se borili, a je v mladi ekipi vendarle zmanjkalo kvalitete za kaj več, Jan Pokeršnik pa sam ni zmogel postoriti vsega. Ustavili so se pri 22 točkah, v tretjem pa pri 19 in še pred nedeljsko povratno tekmo v Novosibirsku je bolj kot ne jasno, da ACH Volley v tej sezoni ne bo igral v elitni ligi prvakov. 

Statistika dvoboja kaže, da so gosti naredili več napak, a kar 20 od 26 so jih storili pri začetnem udarcu. Imeli so precej boljši napad, prepričljivo (12:5) pa so bili boljši tudi v bloku. Pri sprejemu sta bili ekipi na podobni ravni.

ACH Volley - Lokomotiva Novosibirsk 0:3 (-26, -22, -19)

Dvorana Tivoli, gledalcev 850, sodnika: Rajković (Hrvaška), Batkai-Katona (Madžarska).
ACH: Flajs 8, Đirlić 3, Babkov, Kovačič, Purič 6, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Mihajlović 4, Pokeršnik 9, Videčnik 9.
Lokomotiva Novosibirsk: Martinjuk, Diviš, Pavlov, Smoljar, Savin 8, Grözer 18, Eksi, Tkačev, Lukjanenko, Golubjev, Šerbakov 11, Rodičev 12, Volkov, Kurkajev 11.