ACH Volley proti deseti zvezdici

Ljubljanski odbojkarji v današnjem pokalnem polfinalu s Panvito Pomgradom, gostitelji Kamničani s Krko.

Objavljeno
08. januar 2016 20.31
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja ta konec tedna v Kamniku lovijo svojo deseto lovoriko v pokalnem tekmovanju. Čeprav je zadnja leta evidentno, da razlika med njimi in izzivalci počasi kopni, pa bi bilo vse drugo kot njihova obramba lanskega naslova precejšnje presenečenje. A svoje račune imajo tudi Calcit Volleyball, Panvita Pomgrad in Krka.

Ljubljančanom je prav prišel sredin interligaški derbi, ko so v obračunu dveh udeležencev lige prvakov v Tivoliju brez dobljenega niza pokleknili pred Hypo Tirolom. Tudi iz poraza je trener Bogdan Kotnik izluščil nekaj pozitivnih točk, navsezadnje so v drugem in tretjem nizu njegovi fantje v končnico prinesli celo prednost. »Kažemo solidno formo, ki pa jo moramo podkrepiti še z zbranostjo v bloku, ki je dobro deloval nazadnje proti Tirolcem. Tedaj je malce šepal naš napad, treba pa je upoštevati, da smo imeli na drugi strani mreže precej višjo zasedbo, kot jih imamo v domačem tekmovanju,« poudarja Kotnik, ki si želi konkretnejši prispevek sprejemalcev, da ne bo celotno breme v napadu padlo zgolj na odličnega ameriškega korektorja Erica Mochalskega.

V današnjem polfinalu (15) v Kamniku čaka Ljubljančane Panvita Pomgrad, ki pokalne lovorike še nima v žepu. »Za presenečenje bomo morali dobro servirati, učinkovito napadati in poskrbeti, da Mochalski ne bo tako prodoren,« se zaveda korektor Sobočanov Aljoša Bogožalec. V drugem polfinalu (20.30) se bodo gostitelji, odbojkarji Calcita Volleyballa, pomerili s Krko, ki se prav tako še ne more ponašati s pokalno trofejo, medtem ko so jo Kamničani v zrak dvignili tik po prelomu tisočletja. »Pokalno tekmovanje nam ob DP pomeni največ. Za zdaj smo na dobri poti, res pa je, da ima Krka zelo dostojno ekipo, že nekaj sezon domala nespremenjeno, ki je bila za nas vselej neugoden nasprotnik,« zatrjuje kapetan Calcita Andrej Štembergar Zupan. Novomeščani v tem tekmovanju nastopajo okrepljeni tudi z nekdanjim legionarjem, blokerjem Danetom Mijatovičem. »Zagotovo nismo v takšnem tekmovalnem ritmu kot druge zasedbe, ki igrajo interligaške dvoboje, smo pa zato morda bolj lačni žoge. Bilo bi zelo nespoštljivo do tekmeca, če bi rekli, da gremo zgolj sodelovat, naposled bo – kot vedno – zmagal boljši,« se zaveda trener Krke Jernej Rojc. Finale bo jutri ob 19. uri.