ACH Volley bo ligo prvakov zaključil v Modeni

Odbojkarji ACH Volleyja bodo jutri v Modeni igrali še svojo zadnjo tekmo v elitni ligi prvakov.

Objavljeno
25. januar 2016 13.18
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleyja bodo jutri v Modeni igrali svojo zadnjo tekmo lige prvakov. Nasproti jim bo stala zvezdniška ekipa Modena, ki vodi tako v skupini F kot tudi v italijanskem prvenstvu.

Italijansko moštvo je v prejšnjem kolu izgubilo z Gdanskom, tako da še nima zagotovljenega prvega mesta in si proti Ljubljančanom ne more privoščiti podcenjevanja in morebitnega poraza. Na drugi strani se Ljubljančanom, ki bi v primeru zmage in še dveh čudežev v preostalih skupinah evropska tekmovanja celo nadaljevali evropski pohod v pokalu Cev, so po manjši krizi in zamenjavi trenerja v zadnjem času forma dviga, a kakovostna razlika med obema ekipama je prevelika, da bi lahko v Italiji realno računali na tri točke. Najbrž ne niti na točko, s katero bi se izognili zadnjemu mestu v skupini, seveda le v primeru, da Vojvodina ne preseneti Gdanska.

O zmagi nihče resno ne razmišlja, zato je tudi jasno, da jih razplet drugih skupin ne zanima. »V Modeni je treba odigrati za sebe, za čustva. Borili se bomo po svojih najboljših močeh, na prvi tekmi v Ljubljani smo že pokazali, da z njimi lahko igramo. Upam, da nam uspe osvojiti vsaj časten niz,« je dejal slovenski reprezentant Jan Kozamernik, ki je v zadnjem času tako kot ekipa tudi sam popravil formo, na tekmah proti Vojvodini, po kateri so se oranžni zmaji veselili prvih točk v ligi prvakov, in prvenstvenem obračunu proti Mariboru je dobesedno blestel. Po tekmi z Novosadčani so ga celo uvrstili v idealno moštvo petega kroga lige prvakov.

Novi trener Zoran Kedačič, kateremu so mnogi napovedovali kratko bivanje na ljubljanski klopi, si je po besedah športnega direktorja Aleša Jerale z zadnjimi uspehi »kupil« trenersko mesto do konca sezone, je podobnega mnenja kot Kozamernik: »Modena je ekipa, v kateri nima smisla izgubljati besed. A gremo se boriti in videli bomo, kaj nam bo ta boj prinesel. Prepričan sem, da se bomo tudi v tej tekmi nekaj naučili, predvsem to velja za mlade, ki lahko iz tega obračuna ogromno potegnejo. Vsi pa ste tudi videli, kako blizu smo bili uspeha v prvem nizu ljubljanske tekme, zakaj se ne bi to ponovilo. Ni kaj, čaka nas boj, v katerem se ne mislimo naprej predati,« obljublja Korošec na ljubljanski klopi.

Modena je v italijanskem prvenstvu zadnjo tekmo odigrala minulo nedeljo, s 3:0 (18, 19, 15) je v gosteh ugnala Revivre Milano, to je bila že njena 13. zmaga v ligi. Največ točk na tekmi je dosegel italijanski reprezentančni korektor Luca Vettori, in sicer 15, dve manj je prispeval Srb Nemanja Petrić, trenutno najbrž največji odbojkarski zvezdnik Francoz Earvin Ngapeth se je ustavil pri desetih, brazilski bloker Lucas Saatkamp pa pri osmih točkah. Vse niti je uspešno povezoval še en brazilski zvezdnik Bruno Rezende. V Milanu je za ekipo debitiral 17-letni nigerijski korektor Samuel Onwelo.

Liga prvakov, skupina F

Vojvodina - Lotos Trefl Gdansk (20)

Modena - ACH Volley (20.30)

 

Lestvica

1. Modena 5 4 1 14:3 13 točk

2. Lotos Trefl Gdansk 5 4 1 12:5 11

3. Vojvodina 5 1 4 4:12 3

4. ACH Volley 5 1 4 3:13 3