ACH Volley brez evropske pomladi

Odbojkarji bolgarskega Mareka so na tekmi lige prvakov s 3:0 porazili ACH Volley in končali njegovo evropsko pot.

Objavljeno
12. december 2013 19.21
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Sofija - Odbojkarji ACH Volleyja so na peti tekmi lige prvakov izgubili na gostovanju pri Mareku z 0:3, s čimer so zapravili vse možnosti, da bi sezono nadaljevali v evropskih tekmovanjih, ne samo v ligi prvakov, ampak tudi v pokalu Cev.

Varovanci Luke Slabeta so tokrat igrali slabo, vse težave, od finančnih do zdravstvenih, so očitno prišle na površje, zagotovo pa ima nekaj vpliva na slabo predstavo tudi dolga vožnja z avtobusom v Bolgarijo. V Samokovu, kjer igra Dupnica domače tekme, so jih dočakali motivirani tekmeci, ki so se od Evrope in svojih navijačev želeli posloviti s prvo zmago v tem tekmovanju. In to jim je po zaslugi odličnega bloka in slabe igre slovenskih prvakov v napadu (predvsem v protinapadih) tudi uspelo. Borbenost je bilo edino, s čimer je pri svojih igralcih Slabe lahko zadovoljen. Potek igre je sicer poskušal spremeniti z menjavami (priložnosti nista dobila le bolni Jan Klobučar in Mario Koncilja), menjal je organizatorja igre, sprejemalca in korektorja, toda menjave pravega učinka niso prinesle, Bolgari so prišli do gladke zmage.

Posameznih nizov pa niso osvojili gladko. V prvem nizu je bil rezultat izenačen do 12. točke, nato pa so gostje po dveh blokih prišli do vodstva s 15:12, s tremi točkami prednosti pa odšli tudi na tehnični odmor. Po njem pa so začeli delati napake, Bolgari so izenačili na 18:18, pobudo pa zadržali tudi v končnici in niz dobili s 25:22.

V drugem nizu so domači povedli že z 11:6, a so se jim gosti približali na dve točki zaostanka, ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:13. As Zlatana Jordanova ob vrnitvi na igrišče pa je igralce ACH povsem zmedel, tako da so na lahek način prepustili še tri točke. Zaostanek sedmih točk (20:13) pa je bilo ob takem razmerju sil na igrišču nemogoče nadoknaditi.

Uvodni del tretjega niza je dajal nekaj upanja, da bi lahko prišlo do preobrata. Po bloku Jana Pokeršnika so oranžni zmaji povedli z 10:6, s štirimi točkami razlike pa vodili tudi pri izidu 12:8. Nato pa je prišla kriza, Bolgari so izenačili na 14:14, štiri zaporedne točke pa z odlično igro v obrambi dosegli tudi po drugem tehničnem odmoru. Pred končnico so že vodili z 21:17, a Slovenci se niso predali. Odlični servisi Mateja Vidiča, bloka Pokeršnika in Milana Rašića ter točka Janka Breganta so prinesli izenačenje na 22. točki. Bregant je še izenačil na 23:23, nato pa so gostitelji spet dosegli dve blok točki (skupno 15) ter se veselili zmage, kot da bi postali evropski prvaki.

ACH Volley bo evropsko sezono sklenil 18. decembra z domačo tekmo proti Piacenzi.

 

Lestvica skupine A

1. Tours 4 4 0 12:5 10 točk

2. Piacenza 4 3 1 11:4 10

3. ACH Volley 5 1 4 7:12 4

4. Marek Union Dupnica 5 1 4 3:12 3