ACH Volley brez finala srednjeevropske lige

Odbojkarji Posojilnice Dob so na zaključnem turnirju srednjeevropske lige s 3:1 premagali ACH Volley in se uvrstili v finale.

Objavljeno
14. marec 2015 23.19
lvu/Odbojka
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Pilberk - Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili polfinalni dvoboj zaključnega turnirja srednjeevropske lige proti Posojilnici Dob z 1:3.

Avstrijski klub, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanskega kolektiva Luka Slabe, je bil v Pilberku prepričljivo boljši od branilcev naslova in jim preprečil, da bi se jutri borili za svoj sedmi naslov.

Prav vsi nizi so bili izenačeni od začetka do konca. Na začetku so pobudo prevzeli gosti, ki so po drugem tehničnem odmoru vodili že s 17:13. Toda nekaj napak ACH-ja je omogočilo, da so se domači približali na 20:18, a varovanci Bogdana Kotnika, pri katerih je bil v napadu razpoložen predvsem Eric Mochalski, so prednost zadržali vse do konca, končni izid prvega niza je postavil prav Mochalski.

Avstrijci so v prvem nizu storili v ogromno napak, slutiti je bilo, da jih v nadaljevanju ne bodo več toliko. Začetno vodstvo 3:0 jim je dalo dodatno zanesljivost, prednost treh točk so držali do drugega tehničnega, po njem pa so jo še za točko povečali. Zadnjič so za štiri točke vodili pri izidu 22:18. Po zaslugi dveh blokov Jana Kozamernika so se gostje približali le na točko zaostanka, kar je prisililo Slabeta, da je v igro poslal višjega podajalca Roka Satlerja, ki je svoje delo opravil odlično. Domači so si priigrali dve zaključni žogi, že prvo je s prvim tempom izkoristil Danijel Koncilja, brat ACH-jevega blokerja Maria Koncilje.

Ljubljančani so v tretjem nizu po dobri igri Jana Klobučarja vodili s 13:9, a na 17. točki so jih domači ujeli in spet se je začel ogorčen boj za vsako točko. Slovenski prvaki so zadnjič vodili z 22:21, nekaj napak in Danijel Koncilja pa so tudi tretji niz odločili v korist domačih.

Kotnik je v četrtem nizu poskušal še z Matijo Pleškom, ki je zamenjal ne posebej razpoloženega kapetana Andreja Flajsa, a tudi to ni pomagalo. Ljubljančani so večji del niza zaostajali, toda nikoli več kot za tri točke, toda v sami končnici so se vendarle približali na 22:23, a to je bilo tudi vse, kar jim je uspelo.

Ljubljančani se bodo v nedeljo ob 16.30 uri borili za 3. mesto, njihov tekmec bo slovaški Spartak Myjava.

Srednjeevropska liga, polfinale

Posojilnica Dob - ACH Volley 3:1 (-23, 22, 23, 23)

Hypo Tirol - Spartak Myjava 3:0 (22, 21, 20)

 

Nedeljski spored

Za 3. mesto: ACH Volley - Spartak Myjava (16.30)

Finale: Hypo Tirol - Posojilnica Dob (19)