ACH Volley in Calcit Volleyball do zahtevnih nasprotnikov v ligi prvakov

Ljubljanski odbojkarji in kamniške odbojkarice so naleteli na nekatere največje evropske velikane.

Objavljeno
03. julij 2015 00.40
Šport
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dunaj - Slovenski državni prvaki in prvakinje, odbojkarji ACH Volleya in Calcita Volleyballa, so na žrebu na Dunaju dobili svoje nasprotnike v prestižni ligi prvakov.

Ljubljančani bodo v sezoni 2015/16 igrali v zahtevni skupini F, kjer jim bodo družbo delali italijanska Modena, poljski Lotos Trefl Gdansk in novosadska Vojvodina. Kamničanke so padle v skupino B, kjer so še italijanska Novara, poljski Atom Trefl Sopot in istanbulski Vakif Bank.

Pred Ljubljančani je izjemno težka naloga, saj se bodo pomerili z 11-kratnimi italijanskimi in 4-kratnimi evropskimi prvaki, ki so glavni favoriti skupini in Poljaki, ki so Modenini glavni izzivalci. Ljubljančani se bodo za tretje mesto, ki vodi v pokal CEV najbrž udarili z lansko zmagovalko pokala challenge Vojvodino.

»Pravzaprav žreb nikakor ni bistven, saj so vse ekipe v tem tekmovanju zelo močne. V skupino smo dobili dve izjemno močni ekipi. Lotos Trefl Gdansk in Modeno Volley, ki sta obe preteklo sezoni v svoji državi osvojili pokalno tekmovanje in igrali v finalu državnega prvenstva. Ti dve ekipi sta nekaj stopenj nad nami, s srbskim klubom Vojvodina se bomo tako borili za tretje mesto v skupini. Vsaka zmaga bo za naš klub lep uspeh, za igralce pa dobra promocija. Delali bomo trdo in zagotovo iz ekipe potegnili maksimum. Kaj lahko naredimo, pa je zelo odvisno tudi od letošnjih okrepitev. Glavni cilj ostaja zlato v slovenskem prvenstvu in napredek ter promocija naših mladih odbojkarjev,« je po žrebu povedal trener ACH Bogdan Kotnik.

Še težja naloga čaka Kamničanke, ki so naletele na predstavnice samih evropskih velesil. »Kar se potovanj tiče, smo lahko zadovoljni, manj pa s tem, da bodo v naši skupini same vrhunske ekipe. Turčki VakifBank je aktualni turški prvak, tako kot tudi Novara, ki je bila v minuli sezoni prva v Italiji, medtem ko je bil Sopot tretji. Skratka, gre za same ekipe iz evropskih odbojkarskih velesil, tako da bo za nas to izredno težka preizkušnja. Trenutno še nimamo v popolnosti sestavljene ekipe, tudi naše nasprotnice še ne, zato je težko karkoli napovedovati. Vsekakor bi bila vsaka zmaga v tej skupini za nas velik uspeh, vendar se ne bomo kar tako predali,« je dodal kamniški strateg Gašper Ribič.

Vakif Bank je v svoji zgodovini že dvakrat stal na prestolu Evrope (2011, 2013), lani je bil drugi, letos pa tretji. Novara ima v svojih vitrinah pokal CEV iz leta 2003, Sopot je bil dvakrat poljski prvak, letos pa je igral tudi v finalu pokala CEV.


Skupine, moški:

Skupina A: Belogorie Belgorod (Rus), Arkas Izmir (tur), Berlin Recycling Volleys (Nem), Marek Union-Ivkoni Dupnica (Bol).

Skupina B: Dinamo Moskva (Rus), Paris Volley (Fra), VfB Friedrichshafen (Nem), Ziraat Bankasi AnkaraA (Tur).

Skupina C: Trentino Diatec (ITA), Tours VB (Fra), Paok Solun (Grč), Noliko Maaseik (Bel).

Skupina D: Zenit Kazan (Rus), Halkbank Ankara (Tur), Hypo Tirol Innsbruck (Avt), Budvanska Rivijera (Čg).

Skupina E: Cucine Lube Civitanova (Ita), Knack Roeselare (Bel), Dukla Liberec (Češ), Skra Belchatow (Pol).

Skupina F: Modena Volley (ITA), Lotos Trefl Gdansk (Pol), ACH Volley Ljubljana (Slo), Vojvodina Novi Sad (Srb).

Skupina G: Asseco Resovia Rzeszow (Pol), Volley Asse Lennik (Bel), Tomis Contanta (Rom), Dragons Lugano (Švi).

 

Skupine, ženske:

Skupina A: Dinamo Kazan (Rus), Stuttgart (Nem), Lokomotiv Baku (Aze), Azerraiil Baku (Aze).

Skupina B: Vakif Bank Istanbul (Tur), Novara (Ita), Trefl Sopot (Pol); Calcit Volleyball (Slo).

Skupina C: Eszacibaši Vitra Istanbul (Tur), Chemik Police (Pol), Casalmaggiore (Ita), Agel Prostejov (Češ).

Skupina D: Uraločka Jekaterinburg (Rus), Cannes (Fra), Volero Zürich (Švi), Vizura Beograd (Srb).

Skupina E: Fenerbahče Istanbul, Dresdner SC (Nem), Telekom Rabita Baku (Aze); Impel Vroclav (Pol).

Skupina F: Dinamo Moskva (Rus), Rocheville Le Cannet (Fra), Volei Alba Blaj (Rom), Piacenza (Ita).