ACH Volley in Calcit Volleyball z evropsko elito v Ljubljani

ACH Volley bo v novi sezoni ponovno nastopal v ligi prvakov, Calcit pa je novinec v ligi prvakinj. Vse domače tekme bodo v Ljubljani.

Objavljeno
03. september 2015 20.27
vidic odbojka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenija bo imela v prihajajoči sezoni kar dva predstavnika v najelitnejšem odbojkarskem tekmovanju. ACH Volley bo deveto leto zapored sodeloval v ligi prvakov, medtem ko bo Calcit Volleyball prvič nastopal v ligi prvakinj. Oba kluba bosta svoje domače tekme igrala v Ljubljani.

Odbojkarji ACH Volleyja bodo sezono otvorili 5. novembra z domačo tekmo proti sloviti Modeni, 18. novembra pa bodo prvič gostovali in se v Novem Sadu pomerili z Vojvodino. V skupinskem delu bodo doma igrali še 3. decembra proti poljski ekipi Lotos in 21. januarja proti Vojvodini, v gosteh pa 15. decembra proti Lotosu in 26. januarja proti Modeni.

Varovanci Bogdana Kotnika se na novo sezono pripravljajo v Ljubljani, manjkajo pa mladinski reprezentanti Jan Kozamernik, Žiga Donik in Matevž Ledinek, ki jih od 11. do 20. septembra v Mehiki čaka svetovno prvenstvo. Po njem se bo Kozamernik pridružil članski izbrani vrsti. Prav tako še ni Avstralca Samuela Walkerja, ki pride v prihodnjih dneh. ACH Volley je odigral tudi že prve pripravljalne tekme, v soboto bodo v Kamniku igrali s Calcit Volleyballom.

Calcit se bo prvič predstavil 29. oktobra

Odbojkarice Calcita bodo svojo evropsko sezono začele prej. Svojo premiero bodo doživele 29. oktobra v dvorani Tivoli proti poljski ekipi Atom Trefl Sopot, v Ljubljani pa bodo igrale še 26. novembra proti turškemu VakifBanku iz Istanbula in 19. januarja proti italijanskemu podprvaku Igorju Gorgonzoli iz Novare. Gostujoče tekme bodo imele 11. novembra proti Igorju Gorgonzoli, 9. decembra proti VakifBanku in 27. januarja proti Atomu Treflu.

Tudi odbojkarice Calcit Volleyballa se na novo sezono pripravljajo v nekoliko okrnjeni zasedbi. V torek se jim je pridružila srbska korektorica Olivera Kostić, še nekaj časa pa ne bo Mojce Božič, Elene Kučej in Urške Igličar, ki so na pripravah slovenske ženske reprezentance.

Svoji prvi preizkušnji bodo imele prihodnjo soboto, ko bodo v Livignu igrale z Montichiarijem, članom italijanske A-1 lige, v nedeljo, v Bad Ragozu pa se bodo pomerili še s švicarsko ekipo Neuchatel.

Tekme ACH Volleyja v ligi prvakov

5. november: ACH Volley - Modena Volley (18)

18. november: Vojvodina - ACH Volley (20)

3. december: ACH Volley - Lotos Trefl (18)

15. december: Lotos Trefl - ACH Volley (18)

21. januar: ACH Volley - Vojvodina (18)

26. januar: Modena Volley - ACH Volley (20.30)

 

Tekme Calcit Volleyballa v ligi prvakinj

29. oktober: Calcit Volleyball - PGE Atom Trefl (20)

11. november: Igor Gorgonzola Novara - Calcit Volleyball (20.30)

26. november: Calcit Volleyball - VakıfBank Istanbul (20)

9. december: VakıfBank Istanbul - Calcit Volleyball (19)

19. januar: Calcit Volleyball - Gorgonzola Novara (20)

27. januar: PGE Atom Trefl Sopot - Calcit Volleyball (18)