ACH Volley in Panvita finalista državnega prvenstva

Odbojkarji ACH Volleyja so na drugi tekmi polfinala premagali Salonit s 3:0, Panvita je bila še drugič boljša od Calcita.

Objavljeno
29. marec 2014 20.39
Posodobljeno
29. marec 2014 21.03
mpi odbojka
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Moška odbojkarska kluba ACH Volley in Panvita Pomgrad sta finalista državnega prvenstva. Branilci naslova iz Ljubljane so bili na drugi polfinalni tekmi s 3:0 boljši od Salonita, Panvita je s 3:0 premagala Calcit.

Pri ACH Volleyju se je po dolgem času v prvo postavo vrnil Andrej Flajs, ki je svojemu moštvu pomagal do vodstva s 4:0, Ljubljančani pa so ob prvem tehničnem odmoru vodili že s petimi točkami razlike (8:3). Domači so imeli v prvi polovici prvega niza obilo težav pri sprejemu, ob drugem tehničnem odmoru so že zaostajali za osem točk. Dejan Čabarkapa z nekaj uspešnimi napadi gostiteljem še vlije nekaj upanja, saj so se približali na 11:16, toda gostje so z zanesljivo igro v vseh elementih gladko prišli do vodstva z 1:0.

Če so domači v prvem nizu še pritiskali s servisom, dosegli so štiri ase, pa to ne velja za drugi niz. ACH je z lahkoto branil tako servise kot napade, v napadu pa je na začetku drugega niza odlično igral Jan Pokeršnik. Po dveh blokih Mihalja so Ljubljančani že vodili z 10:3, Kanalci so se sicer približali na 10:14, štiri točke zaostanka so imeli tudi pri izidu 15:19, ko je gostujoči trener vzel pol minute odmora, po katerem so Kanalci še za točko znižali zaostanek, vendar nato do konca osvojili le še točko.

Toda Salonit je na začetku tretjega niza spet zaigral bolje. Stabilizirali so sprejem, v napadu pa zaigrali učinkovitejše. Posledica sta bila vodstvo 8:6 in držanje koraka s tekmeci vse do izida 16:16. Toda Flajs in Vidič v nadaljevanju nista dovolila, da bi se tekma podaljšala.

Panvita petič zapored boljša od Calcita

V drugem polfinalu je Panvita Pomgrad s prepričljivih 3:0 in proti Kamničanom zabeležila še peto zaporedno zmago.

Calcit je na začetku prvega niza povedel s 4:3, nato pa so gostje zagospodarili na igrišču, rezultat obrnili v svojo korist (12:8) in si do drugega tehničnega odmora priborili šest točk prednosti, »piko na i« pa je z blokom postavil Uroš Pavlovič.

Panvita je tudi v drugem nzu narekovala ritem igre in ob prvem tehničnem odmoru vodila za dve, po dveh zaporednih asih Dejana Pelemiša pa so Sobočani pobegnili na tri točke (13:10). Calcit je v zaključku izenačil na 22:22, toda Tonček Štern je serviral v mrežo, gostje pa so po točki Gorazda Flisarja prišli do dveh zaključnih žog in drugo tudi izkoristili.

Odbojkarji Panvite so v tretjem nizu dokončno strli odpor Calcita. Najprej so si izborili prednost treh točk (5:2, 11:8), domačini so se jim nazadnje približali pri rezultatu 19:20, nato pa je Panvita dosegla tri zaporedne točke in je po rezultatu 23:19 tekmo mirno pripeljala h koncu ter se še drugič v svoji zgodovini uvrstila v finale domačega prvenstva.

 

DP, polfinale (drugi tekmi)

Salonit Anhovo - ACH Volley 0:3 (-18, -17, -19) /0:2/

Calcit Volleyball - Panvita Pomgrad 0:3 (-16, -23, -21)  /0:2/