ACH Volley jutri po prvo zmago

Za domače slovo od letošnje porazne sezone v ligi prvakov si odbojkarji ACH Volleyja želijo zmage proti Vojvodini.

Objavljeno
20. januar 2016 17.18
ACH : Calcit. Ljubljana 19. april 2015.
G. L., STA
G. L., STA

Ljubljana - Odbojkarje ACH Volleyja čaka jutri zadnja letošnja tekma lige prvakov pred domačimi navijači. Proti srbski Vojvodini bodo od 18. ure naprej lovili svojo prvo zmago oziroma sploh prvi osvojeni niz v tej evropski sezoni. Doslej ga namreč še niso uspeli dobiti, z 0:3 so izgubili tudi na gostovanju v Novem Sadu.

Novopečeni ljubljanski trener Zoran Kedačič, ki je pred kratkim zamenjal Bogdana Kotnika, s svojimi varovanci ob debiju želi dokazati, da je ACH sposoben premagati vsaj Vojvodino, če so že točke proti Modeni in Gdansku za oranžne zmaje nedosegljive.

»Želimo zmagati, zato pa bomo morali prikazati boljšo igro kot na zadnjih tekmah,« meni reprezentant Jan Kozamernik, ki na zadnjih tekmah zaradi poškodbe rame ni veliko igral. To je tudi posledica naporne lanske sezone, po zahtevni klubski je med poletjem igral tako za mladinsko kot za člansko reprezentanco.

»Janova poškodba ni težje narave, tako da bo, kot vsi drugi igralci, nared za tekmo. Razlog, da na zadnjih tekmah ni igral, je bil ta, da ga nismo nujno potrebovali, zato je imel čas za celjenje poškodbe, hkrati pa tudi počitek. Enako velja za Sama Walkerja, ki sicer sam pravi, da ni utrujen, a tudi on je bil poleti ves čas z avstralsko reprezentanco, tako da menim, da je tudi on nekoliko zasičen z odbojko. Verjamem pa, da imamo vsi zadosten motiv, da Novosadčanom pokažemo našo kakovost. Še vedno menim, da smo boljša ekipa od Vojvodine, a bomo to morali dokazati na igrišču. Poskušali jim bomo zagreniti življenje, tako kot so ga nam oni na prvi tekmi,« je dejal Kedačič.

Novosadčani bodo v Tivoliju zagotovo motivirani, saj še imajo možnosti, da se kot ena najboljših tretjeuvrščenih ekip še uvrsti v interligo, zato jih v Ljubljani zanimajo le tri točke.

»Ljubljančane želimo še drugič premagati, zavedamo pa se, da nas čaka težka naloga. ACH je odlično moštvo, njegove sposobnosti so mnogo večje, kot so to pokazali na prvi tekmi v Novem Sadu. Pogosto menjajo ritem, kar jim omogoča igra s tremi organizatorji igre. Zmaga v Ljubljani nam bi veliko pomenila, saj bi zadržali možnosti za uvrstitev v pokal CEV, v tem primeru pa bi lahko napolnili dvorano za zadnjo tekmo proti Gdansku. Novosadčani namreč obožujejo pomembne tekme,« je dejal trener Vojvodine Strahinja Kozić.