ACH Volley jutri v Tivoliju po polfinalno vstopnico

Ljubljančani bodo v povratni četrtfinalni tekmi pokala CEV gostili belgijski Knack Roeselare, ki so ga prejšnji teden že premagali.

Objavljeno
07. februar 2012 14.33
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja so si pretekli teden v Belgiji z zmago s 3:2 nad Knackom Roeselarejem dobro tlakovali pot v polfinale pokala CEV, vendar pa bodo morali doseženo potrditi v jutrišnjem povratnem četrtfinalnem dvoboju ob 18. uri v Tivoliju.

Vodstvo kluba, trener Igor Kolaković in igralci so si bili že ob žrebu enotni, da je belgijski klub tekmec po meri, saj niti od daleč ne dosega več nekdanjega leska. V domačem ligaškem tekmovanju je pokleknil že na tretjini vseh obračunov, kar ga zaenkrat drži na četrtem mestu s kar 14 točkami zaostanka za vodilnim Nolikom Maaseikom. V soboto je Roeselare sicer s 3:1 odpravil zasedbo Puursa, pri kateri si kruh služi tudi slovenski sprejemalec Alen Djordjevič-Kamenik, najučinkovitejši pa so bili korektor Hendrik Tuerlinckx (20 točk), bloker Wouter Verhelst (17) in argentinski Slovenec Cristian Poglajen (13), kot rezervni podajalec pa je na parket stopil tudi nekdanji (kratkotrajni) član ACH Volleyja Ryan Ammerman. Ob tem velja dodati, da ni igral oboleli Sam Deroo, najuspešnejši sprejemalec belgijskega DP, ki je prejšnjo sredo ACH Volleyju nasul 23 točk. Tudi njegov jutrišnji nastop je pod vprašajem, prav tako kot pri romunskem blokerju Sergiuju Stancuju.

V ljubljanskem taboru - z izjemo dolgotrajne poškodbe udarnega blokerja Matevža Kamnika - večjih težav ni. »Kljub zmagi že v prvem dvoboju morajo biti naše misli nenehno usmerjene k jutrišnjemu ponovnemu uspehu. V tekmo gremo, kot da prve še ni bilo, z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnika in z veliko željo po še eni evropski zmagi. V primerjavi s prvim dvobojem bomo morali popraviti sprejem in začetni udarec ter oklestiti število neizsiljenih lastnih napak. Obenem bomo morali nadzorovati tekmečeva glavna napadalna aduta Tuerlinckxa in Derooja, ki sta nam prejšnjič tudi povzročila največ preglavic,« poudarja terener Igor Kolaković, kapetan Andrej Flajs pa dodaja: »Pred domačimi navijači nas zagotovo čaka zahtevnejši del misije. Igrati bomo morali bolj konstantno, držati napake na minimumu in se še natančneje držati taktičnega načrta. Moja poškodba je sanirana, do tekme bom tudi bolje pripravljen kot prejšnji teden. Verjamem v našo zmago in v to, da bomo skupaj z navijači slovenskemu kulturnemu prazniku dodali malo športnega priokusa.«

Če bo jutri boljši Knack Roeselare, bo potnika med najboljše 4 odločil zlati niz do 15. točke. V primeru zmage čaka slovenske prvake v polfinalu zmagovalec dvoboja med Fenerbahčejem (z velikim Ivanom Miljkovićem) in poljskim Rzeszowom (prva tekma 3:2), preostala para sta Dinamo Moskva - Iraklis (3:0) in Remat Zalau - Monza (1:3).