ACH Volley na odmor s popolnim izkupičkom

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 18. kola 1. DOL za moške doma premagali Krko s 3:0 (11, 16, 18).

Objavljeno
22. december 2014 21.08
ACH Volley vs Asseco Resovia RZESZOW. Na sliki Mochalski Eric. Ljubljana, 19. 11. 2014
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleya so tudi na zadnji tekmi državnega prvenstva zanesljivo vknjižili zmago, v Tivoliju je s 3:0 padla Krka. Ljubljančani so prvi del prvenstva s tem sklenili s popolnim izkupičkom - na osemnajstih tekmah so zbrali ravno toliko zmag.

Najzaslužnejši za današnjo zmago je bil zagotovo Matija Jereb, ki je poleg dobre organizacije igre poskrbel tudi za pet blok točk, z dobro igro mu je sledil še Matija Pleško. Dvoboj sicer ni odločal o ničemer. Oranžni zmaji so zasidrani na vrhu lestvice, medtem ko se je Krka po dolgih letih životarjenja na repu razpredelnice z letošnjim petim mestom končno uvrstila v modro skupino, ki se bo od sredine januarja borila za naslov prvaka.

Trener Ljubljančanov Tomi Šmuc na parket sicer ni poslal svoje najmočnejše zasedbe, so pa tudi nekateri igralci, ki letos igrajo manj, tekmo varno pripeljali do konca. V prvem nizu so bili Novomeščani brez vsakršnih možnosti že od samega začetka, v drugem in tretjem pa je bil njihov odpor le za odtenek boljši.