ACH Volley po deveti zvezdici pred negotovo prihodnostjo

Po osvojitvi naslova državnih prvakov so pred ekipo ACH Volleyja nekatere spremembe. Trener Igor Kolaković ostaja?

Objavljeno
06. april 2012 11.25
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleyja so po sinočnji zmagi na tretji finalni tekmi DP na Calcitom iz Kamnika še enkrat potrdili, da v domači konkurenci nimajo enakovrednih tekmecev. Kot pričakujejo, se bo njihova prevlada nadaljevala tudi v naslednjih letih, piše STA.

Ljubljančani so v tej sezoni osvojili dve lovoriki - domači pokal in prvenstvo, na evropski sceni pa medtem niso uresničili zastavljenega. »Nismo nezadovoljni, a pričakovali smo nekoliko več. Predvsem poraz v finalu interlige nas boli, na tekmi finala so se pokazale nekatere slabosti te ekipe. Žal se je v finalu igrala le ena tekma, tako da napak nismo mogli popraviti. Kar se tiče lige prvakov, pa lahko rečem, da smo imeli težjo skupino kot v prejšnjih letih, zato bi za napredovanje potrebovali presežek zmožnosti te ekipe, ki pa ga ni bilo,« je sezono ocenil predsednik upravnega odbora kluba Rasto Oderlap.

Kolaković ostaja?

Vseeno bo ekipa gotovo doživela nekaj sprememb, o katerih pa zaenkrat še nočejo govoriti. Med drugim je negotova tudi prihodnost trenerja Igorja Kolakovića v klubu.

»V kratkem pa bodo zelo aktivno stekle dejavnosti za sestavo ekipe za naslednjo sezono. Jaz mislim, da smo že letos imeli relativno močno ekipo, ki so ji v določenih trenutkih ponagajale poškodbe. Jo pa želimo dopolniti, iskali bomo igralce, ki bodo dihali kot eden, ki bodo imeli motiv, da zmagujejo v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopili,« povedal Oderlap.

Kot je še razkirl, Kolakoviću konec sezone res poteče pogodba, toda zaenkrat vodstvo še ni začelo nobenih aktivnosti za sestavo strokovnega štaba v naslednji sezoni. »V naslednjih dnevih bo čas za premislek, analize, nato pa bomo sprejeli odločitev,« je še dejal.

Selitev je bila dobra poteza

V klubu kot dobro potezo ocenjujejo tudi selitev z Bleda v Ljubljano. »Pokazali smo, da lahko tudi v Ljubljani pripeljemo kar nekaj gledalcev na tekmo. Povečali smo priljubljenost odbojke v Ljubljani, predvsem tu mislim na vpliv na odbojkarske šole mlajših selekcij. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi v prvem letu dosegli večjo priljubljenost pri gledalcih, nenazadnje je to zahtevno občinstvo, se pravi, da pričakuje zmage, teh pa nam je letos primanjkovalo, mimo tega ne moremo, zato je bilo mogoče kdaj manj gledalcev, kot smo si želeli,« je povedal Oderlap.