ACH Volley še mlajši in še bolj slovenski

Kljub prevetrenemu kadru se ambicije slovenskega odbojkarskega prvaka pred novo sezono pretirano ne spreminjajo.

Objavljeno
01. oktober 2015 20.54
Šport
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Čeravno bodo odbojkarji ACH Volleyja v novo sezono, v kateri jih vnovič čakajo nastopi na kar štirih frontah (državno prvenstvo, slovenski pokal, interliga in liga prvakov), štartali temeljito prevetreni, predvsem pa mlajši in še bolj slovenski, cilji ostajajo nespremenjeni: oba domača naslova, finale v srednjeevropskem tekmovanju in tretje mesto v svoji skupini lige prvakov, za kar bo treba odpraviti (vsaj) Vojvodino. Prvi izziv, ligaški dvoboj s Fužinarjem Metalom, Ljubljančane čaka že v soboto.

V moštvu so štirje novinci: avstralski reprezentančni sprejemalec Samuel Walker bo ob že znanem ameriškem korektorju Ericu Mochalskem edini tujec, za čvrst sprejem bosta skrbela še najstnika Žiga Donik, dosedanji član Lunosa Maribora, in zamejec Jernej Terpin, medtem ko bo vlogo drugega libera prevzel še en mladinski reprezentant Matevž Ledinek. Prvi prosti igralec bo starosta moštva, 39-letni Matija Pleško. Iz zamejske Posojilnice Dob, ki v novi sezoni ne bo branila avstrijskih barv v ligi prvakov, se je med zmaje vrnil prekaljeni podajalec Rok Satler, v pogonu pa bo spet mladi korektor David Kumer, ki je moral minulo sezono zaradi poškodbe v celoti izpustiti.

Skozi izhodna vrata so odšli trije tujci (Michal Kozlowski, Nathan Roberts, Sem Dolegombai), reprezentanta Jan Klobučar in Miha Plot, državni prvak v odbojki na mivki Danijel Pokeršnik in dva igralca, priključena iz črnuške podružnice - Jure Kasnik in Bine Slovnik. »Letos smo pohiteli s sestavo moštva, z zdajšnjim kadrom smo zadovoljni, ni pa rečeno, da je že končni. Seveda pa se moramo zavedati proračunskih omejitev in paziti, da ne presežemo sredstev, ki so na razpolago,« poudarja predsednik kluba Rasto Oderlap.

Trener dr. Bogdan Kotnik je zadovoljen s sestavo ekipe, ne pa še s trenutno pripravljenostjo igralcev. »Reprezentančni koledar nam ni dovolil, da bi se lahko pripravili, kot bi si sam želel. Formo bomo stopnjevali v prihodnjih tednih in mesecih, sem pa prepričan, da smo dovolj dobro pripravljeni, da lahko v soboto proti Fužinarju suvereno stopimo na parket, v ponedeljek pa v že prvem slovenskem derbiju s Calcitom Volleyballom dokažemo, da smo tudi v tem obdobju najboljša slovenska zasedba.«

ACH VOLLEY V SEZONI 2015/16

Prosta igralca: Matija Pleško, Matevž Ledinek.
Podajalca: Rok Satler, Matija Jereb.
Blokerji: Jan Kozamernik, Mario Koncilja, Diko Purič, Stipe Jurič.
Sprejemalci: Samuel Walker (Avstralija), Andrej Flajs, Žiga Donik, Jernej Terpin.
Korektorja: Eric Mochalski (ZDA), David Kumer.
Trener: dr. Bogdan Kotnik; pomočnik: Zoran Kedačič.