ACH Volleyju bo očitno najbliže Calcit

Kamniški odbojkarji so po Panviti suvereno odpravili tudi pokalnega zmagovalca Salonit.

Objavljeno
03. november 2014 10.12
LJUBLJANA 10.11. 2012 ACH Volley Calcit Kamnik. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Kanal – Po devetih kolih moškega odbojkarskega DP, ko je vsako moštvo že igralo z vsakim, je vsaj v grobem že mogoče izrisati razmerja moči pri vrhu. Izstopa ta četverica kot v minuli sezoni, zdi se le, da je tokrat ACH Volleyju daleč najbližje Calcit Volleyball, ki v soboto v Kanalu ni oddal niti niza pokalnemu zmagovalcu Salonitu.

Potem ko je v prestopnem roku, pet pred dvanajsto, kamniško vrsto zapustil prekaljeni Danijel Pokeršnik in se preselil k državnemu prvaku v Ljubljano, so v klubu tvegali in na korektorski položaj ustoličili dva mladinska reprezentanta, oba torej še najstnika: 19-letnega Primoža Vidmarja in leto mlajšega Tončka Šterna, najboljšega napadalca letošnjega MEP v Brnu, ki so ga naši fantje končali na lepem 4. mestu. Mladost, vsaj zaenkrat, ni nikakršna ovira, udaren kamniški napad je doslej znala zaustaviti le favorizirana četa trenerja ACH Volleyja Tomija Šmuca.

Calcit je bil na praznično soboto v vseh pogledih boljši od Salonita. Boris Brus je zaklenil mrežo s kar šestimi uspešnimi bloki, kapetan Andrej Štembergar Zupan je bil 58-odstoten v napadu, moštvo pa si je v polju privoščilo zgolj sedem lastnih spodrsljajev. Ob tem ni odveč podčrtati, da ima trener Marko Brumen še vedno v rezervi poškodovanega blokerja Jerneja Stavbarja, ki v tej sezoni sploh še ni stopil na parket. Kamničani si lahko v prihodnjih tednih nekoliko oddahnejo, saj jih v štirih zaporednih kolih čakajo dvoboji z zasedbami, ki ne sodijo v elitno četverico.

»Tokrat smo bili boljši v vseh delih igre. Razveseljivo je, da smo imeli malo nihanj in padcev, vseskozi smo igrali homogeno in borbeno, tako da moram biti tokrat zadovoljen. V vrstah tekmecev je zelo dobro nastopil bloker Israel, v napadu domala nezaustavljiv, a je k sreči nanj letelo malo žog. Večji del smo bili boljši pri sprejemu in prepričljivejši v napadu,« je strnil vtise trener Calcita Brumen.

Tudi mladi strateg Kanalcev Leon Schilling je znal iz poraza izvleči kaj pozitivnega: »V vseh treh nizih smo bili do drugega tehničnega odmora enakovredni, a smo imeli ob slabšem sprejemu težavo tudi v napadalni učinkovitosti, kar je v končnicah pretehtalo. Za razliko od Kamničanov na klopi nisem imel enakovrednih menjav, tako da je morala domala celo tekmo na parketu prebiti nespremenjena zasedba. A navzlic porazu si nimamo česa očitati, za naše mlade fante je bila to še ena dobra izkušnja, iz katere so se lahko kaj naučili.«