ACH za slovo na kolena spravil veliko Modeno

Odbojkarji ACH Volleyja so v zadnjem krogu lige prvakov v Stožicah premagali Modeno s 3:2 v nizih.

Objavljeno
01. marec 2017 20.40
vidic odbojka
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleyja so vse možnosti za napredovanje v osmino finala in tudi za nadaljevanje sezone v pokalu EHF izgubili že v prejšnjem krogu, ko so izgubili proti romunski Craiovi. Današnja tekma v rezultatskem smislu za ljubljanske odbojkarje ni bila pomembna, a so se želeli od domačih navijačev posloviti z zmago. 

Ljubljančani so pred 1500 gledalci prikazali odlično igro, bili v vseh elementih igre najmanj enakovredni gostom iz Italije in jih kot prvi v letošnji sezoni tudi premagali. Od letošnje lige prvakov so se tako poslovili s petimi točkami, Azimut Modena pa je prišel do svoje petnajste.  

»V tekmo smo šli z mislijo na to, da nimamo česa izgubiti in da lahko le uživamo pred domačimi navijači, ki so se tokrat v Stožicah zbrali v večjem številu. Prikazali smo dobro predstavo in to je bila le pika na i. V nadaljevanju sezone bomo poskušali ohraniti visoko raven igre in samozavest,« je bil po tekmi zadovoljen Jan Kozamernik.    

Zmage je bil vesel tudi trener ACH Volleyja Zoran Kedačić. »Dobro smo se pripravili na tekmo. Našli smo njihovo šibko točko na sprejemu in to dobro izkoristili. Modena je nato popravila ta element igre, a na koncu smo vseeno uspeli zmagati na tekmi. Modena je bila zrela za poraz. Zadovoljen sem s predstavo celotne ekipe.«

V šestih tekmah lige prvakov so Ljubljančani ob Azimut Modeni doma premagali še romunsko Craiovo in čeprav so na vseh drugih tekmah osvojili najmanj niz, to ni bilo dovolj, da bi nadaljevali evropsko sezono. V skupini D so s petimi točkami tekmovanje končali na četrtem mestu, s 15 so prvi odbojkarji iz Modene, od drugem potniku v osmino finala pa bosta ob 20. uri odločali ekipi Skra Belchatowa in Craiove.

LIGA PRVAKOV

ACH Volley - Azimut Modena 3:2 (21, -23, -25, 20, 11) 
Flajs 3, Kozamernik 16, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 23, Pokeršnik 4, Buculjević 5, Armenakis 21; Orduna 1, Massari 2, Rossini, S. Ngapeth 20, E. Ngapeth 14, Le Roux 10, Piano 7, Holt, Travica 2, Onwuelo 11, Pinali, Vettori 5.