Ali se brata Kličko res izogibata Wilderju?

Neporaženi ameriški boksar Deontay Wilder se približuje dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.

Objavljeno
12. avgust 2013 20.52
RUSSIA-BOXING/
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Indio - Vzhajajoči ameriški boksarski zvezdnik Deontay Wilder (29 zmag, 29 s k. o., brez poraza) je minuli konec tedna stopil naslednji korak k obračunu za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, potem ko je v Indiu že v uvodni rundi prisilil k vdaji Belorusa Sergeja Lijahoviča (25 zmag, 16 s k. o., 6 porazov), sicer bivšega šampiona združenja WBO. »Bronasti bombarder«, kot se je 27-letnika iz Alabame prijel vzdevek po tretjem mestu na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu, je tako slavil že 29. zaporedno zmago, prav vse pa je - zanimivo - dosegel z nokavtom.

»Skrivnost mojega uspeha ni toliko v moči, kot je v hitrosti,« je pojasnil Wilder in pristavil, da bo naredil vse, da šampionski pas v kraljevski kategoriji znova prinese nazaj v Ameriko. Trdno je odločen s prestola zriniti brata Kličko, ki v težki kategoriji kraljujeta že vrsto let. Medtem ko starejši Vitalij (45 zmag, 41 s k. o., 2 poraza) še razmišlja o tem, ali bo še kdaj branil naslov svetovnega prvaka po različici WBC ali pa se povsem posvetil politični karieri, se mlajši Vladimir (60 zmag, 51 s k. o., 3 porazi) že zavzeto pripravlja na težko pričakovani obračun z Rusom Aleksandrom Povjetkinom (26 zmag, 18 s k. o., brez poraza), proti kateremu bo 5. oktobra v Moskvi branil šampionske pasove združenj IBF, WBA in WBO.

Toda Wilder malce dvomi, da bo dočakal dvoboj s katerim od slovitih Ukrajincev. »Po treningu z njima sem dobil občutek, da se nekako ne bi rada pomerila z mano, ker se pač zavedata, kaj vse sem sposoben. Nadejam se, da ju bom s takšnimi izjavami le pripravil do tega, da bosta vendarle stopila z menoj v ring,« je še dejal »bronasti bombarder«, ki se že počuti dovolj zrelega za spopad z bratoma Kličko.