Anand in Carlsen še drugič z remijem

Dvoboj s 25 potezami je bil še krajši kot dan poprej, konec ga je bilo že po uri in desetih minutah.

Objavljeno
10. november 2013 17.51
INDIA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Chennai - Tudi druga od skupno dvanajstih partij za naslov šahovskega svetovnega prvaka med branilcem naslova, Indijcem Viswanathanom Anandom, in njegovim mladim izzivalcem, Norvežanom Magnusom Carlsenom, se je danes v Chennaiju končala z remijem.

Že v uvodni partiji sta se tekmeca hitro, po šestnajstih potezah, dogovorila za remi, današnji dvoboj je bil znova kratek, čeprav je ponudil 25 potez. Tekmeca, domači as Anand je nastopil z belimi figurami, sta namreč zaključila že po uri in desetih minutah, torej še prej kot dan pred tem.

Jutri čaka tekmovalca prost dan, dvoboj pa se bo s tretjo partijo nadaljeval v torek. Zadnja, dvanajsta partija dvoboja bo na sporedu 26. novembra, v primeru neodločenega izida pa so dva dni pozneje predvidene še dodatne partije po pospešenem tempu. Nagradni sklad je sicer slabih 2,25 milijona ameriških dolarjev, zmagovalec bo v žep pospravil 60 odstotkov vsote.

Chennai je sicer rojstno mesto 43-letnega Ananda, ki je od svojega mladega izzivalca, ki bo rojstni dan praznoval konec meseca, starejši skoraj 21 let.