Anićeva sanja o uvrstitvi v finale

Zmaga in poraz novinke Ane Petrušič na svetovnem prvenstvu v tekvondoju v Čeljabinsku.

Objavljeno
14. maj 2015 02.17
Bronasta tekvondoista Franka Anić in Ivan Trajkovič. V Ljubljani 24.7.2013
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Čeljabinsk – V dvorani Traktor, v kateri domače tekme v KHL igrajo hokejisti iz Čeljabinska, je včeraj svoj ognjeni krst na članskem svetovnem prvenstvu v tekvondoju olimpijskega združenja WTF prestala Ana Petrušič. Začela je dobro, saj je v uvodnem krogu kategorije do 49 kilogramov ugnala Brazilko Talisco Reis, a je nato na žalost izgubila s Kolumbijko Camilo Rodriguez.

Obe borbi sta bili izjemno izenačeni in razburljivi do konca. »Razlika med dvobojema je bila pravzaprav le v tem, da sem prvega po zlati točki v podaljšku dobila, drugega pa na takšen način izgubila,« je razkrila 19-letna tekvondoistka ljubljanskega kluba Dragon.

Izkušenejšo šest let starejšo Reisovo, ki se lahko med drugim pohvali s srebrnima kolajnama na prvenstvu Severne in Srednje Amerike v Moterreyu '10 ter vojaškega SP v Riu de Janeiru '11, je premagala z izidom 1:0 po dodatni četrti rundi, potem ko se je redni del končal brez točk.

V drugem krogu je Petrušičevi proti Rodriguezovi uspel velik zasuk, saj je izničila zaostanek z 1:5. Po treh rundah je bilo neodločeno 6:6, sledil je podaljšek, v katerem se je 19-letni Kolumbijki posrečil nožni udarec v glavo, ki ji je prinesel zmago z 9:6. Z njo je napredovala v osmino finala, v katerem je morala z 1:4 priznati premoč Francozinji Yasmini Aziez.

Že danes pa bo na blazine stopila Franka Anić (do 67 kg), ki je, sodeč po letošnjih dosežkih (zlati lovoriki na OP Španije, srebrnih odličjih na OP BiH in Švice ter bronastem na OP Nizozemske), naše najbolj vroče železo v Čeljabinsku.

»Počutim se zelo dobro pripravljena, optimizem pa črpam tudi z zadnjega turnirja za svetovni pokal pred mesecem dni v Španiji. Čeprav nisem bila v takšni formi, kot sem zdaj, sem zmagala,« je omenila 24-letna Korčulanka, ki je na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Puebli '13 navdušila s tretjim mestom.

»Pravijo, da je kolajno težje ubraniti, kot pa jo prvič osvojiti. Bomo videli, moje sanje pa segajo do uvrstitve v finale,« je poudarila Anićeva in dodala, da bo seveda zelo zadovoljna tudi, če bo ponovila uspeh izpred dveh let. V uvodnem krogu se ji bo po robu postavila Vietnamka Hoang Dieu Linh Chu, katere največji dosedanji uspeh je srebrno odličje z azijskega kvalifikacijskega turnirja v Bangkoku, s katerim si je zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Londonu '12.