Anna Fenninger se bo vrnila avgusta

Avstrijska alpska smučarka se še ne bo vrnila tako hitro kot Mikaela Shiffrin, saj ne želi prehitevati.

Objavljeno
16. februar 2016 17.52
Š. Ro.
Š. Ro.

Dunaj - Resda se je ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin te dni  na slalomu v Crans Montani hitro in zmagovito vrnila na bele strmine, okrevanje najboljše avstrijske smučarke Anne Fenninger po poškodbi kolena pa bo veliko daljše. Po najnovejših podatkih bo spet na smučeh šele avgusta.

Njena poškodba je pač veliko težja in zahtevnejša, zaradi strganih kolenskih vezi je morala na operacijo, medtem ko so Shiffrinovo pozdravili s terapijami.

»Moj cilj je, da bi bila avgusta spet na smučeh. Ne želim pa prehitevati, rada bi bila stoodstotno pripravljena,« je v pogovoru za televizijo Servus TV dejala avstrijska športnica leta, ki se je poškodovala tik pred začetkom te sezone, tako da ni nastopila na nobeni tekmi, posledice strganih glavnih in stranskih križnih vezi pa je občutila zelo boleče. Zanjo je bila to doslej prva tako težka poškodba v karieri, med okrevanjem pa je pomislila tudi na konec športne poti.

»Res je, prišli so trenutki, ko sem si rekla, no, to je bilo to. Ko sem slišala za diagnozo, sem si mislila, da ne bom več smučala. A zdaj gre kolenu kar dobro,« se je 26-letna tekmovalka spomnila najtežjih trenutkov med okrevanjem.