Antonia Jurić in Anita Pethö iz Nove Gorice v Koper

Pri odbojkarskem prvoligašu Luki Koper so ostali brez ključnih igralk iz minule sezone, Amande Bible in Sare Valenčič.

Objavljeno
18. avgust 2015 17.35
vidic odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - Pri slovenskem ženskem odbojkarskem prvoligašu Luki Koper so po slovesu dveh ključnih igralk iz minule sezone, reprezentančne sprejemalke Sare Valenčič in edine tujke, ameriške podajalke Amande Bible, ki si želita kariero nadaljevati onkraj slovenskih meja, hitro zavihali rokave in že našli zamenjavi zanju. Obe so našli na severnem Primorskem pri tamkajšnjem GO Volleyju, obe pa sta tujki.

Nova organizatorka igre je Hrvatica Antonia Jurić, nova sprejemalka pa prekaljena Madžarka Anita Pethö, sicer partnerka športnega direktorja Salonita Miloša Grilanca, ki se je v minuli sezoni s porodniške vrnila v tekmovalni pogon. Trenerja Marka Kalca lahko veseli, da je v svojih vrstah zadržal preostale dosedanje ključne igralke - kapetanko Marina Barič, občasno reprezentantko Tina Kaker ter prosto igralko Saro Kušar, blokerko Nušo Ferlinc in korektorko Dajana Lucas.

Eva Vedlin Gojčič bo začasno prekinila športno pot. Zasedbi so priključili še nekaj najobetavnejših obrazov iz domače odbojkarske šole - podajalko Niko Jerkovič, sprejemalki Andrejo Jotanovič in Nejo Nedoh, blokerko Laro Dodič in korektorko Tajo Poropat.