Atletsko SP: Maja Mihalinec v polfinalu boljši izid zapravila na štartu

Na dvoranskem SP v Portlandu je slovenske nastope zaključila Maja Mihalinec, ki je v teku na 60 m osvojila 20. mesto.

Š. Ro.
ned, 20.03.2016, 06:35

Portland - Na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki so se ponoči končali slovenski nastopi. Kot zadnja se je v Portlandu predstavila šprinterka Maja Mihalinec in se v polfinalu na 60 m uvrstila na končno 20. mesto (7,34).

Mihalinčeva je bila na koncu sedma med evropskimi tekačicami, v drugi polfinalni skupini je imela predzadnji prijavljeni izid sezone. Že na začetku je za tekmicami zaostala za dva metra in s tem izgubila možnost, da bi izpolnila drugi zastavljeni cilj, da bi po uvrstitvi v polfinale izboljšala osebni rekord. »Že na startu sem zaostala, ne vem še točno, zakaj. Lahko da se mi je primerilo, kot nekajkrat tu na treningih, da sem se preveč odrinila navzgor. Proga je namreč zelo prožna in te bolj odrine navzgor namesto naprej, če ne reagiraš pravilno. Tudi v drugem delu nisem prišla v prvi položaj, preveč sem sem držala naprej. V kvalifikacijah mi je manjkalo malo aktivnosti, pribijanja z nogami ob tla, to sem želela popraviti, v polfinalu pa sem s tem s tem izgubljala preveč energije,« je pojasnila Mihalinčeva.

V kvalifikacijah je bila v svoji skupini tretja s 7,28 sekunde, kar je štiri stotinke pod njenim osebnim rekordom, ki ga je dosegla na zadnji tekmi pred SP. S tem se je neposredno po mestih uvrstila v naslednji tek, dosegla pa skupno 17. kvalifikacijski čas med 44 tekmovalkami. »Malo sem razočarana z nastopom v polfinalu, toda zadovoljna sem, da sem v kvalifikacijah tekla blizu osebnega rekorda in znova pod normo za to SP ter se uvrstila v polfinale. Tu sem pričakovala osebni rekord, kar bi morala odteči glede na čase na treningih,« je menila Mozirjanka.

Vseeno je po koncu tekmovanja optimistično zrla naprej in se veselila sezone na prostem. »V tej zimi sem dobro tekmovala, dobro sem pripravljena in bom to prenesla v sezono na prostem. Po SP si bom vzela nekaj dni za počitek, potem pa bom imela takoj priprave za poletno sezono. Na priprave bomo šli verjetno v drugi polovici aprila. Potem pa imam dva cilja, najprej bom vse moči usmerila v nastop na evropskem prvenstvu v Amsterdamu, potem pa si želim dobro teči tudi na olimpijskih igrah,« je napovedala.

Prijavi sovražni govor