Bach še enkrat podprl kandidaturi Los Angelesa in Pariza

Volitve, ki bodo določile gostitelja olimpijskih iger leta 2024 (in 2028), bodo 13. septembra letos v perujski Limi.

Objavljeno
11. julij 2017 09.01
J. P.
J. P.

Lozana - Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach je v okviru včerajšnjega izrednega zasedanja izvršnega odbora še enkrat podprl kandidaturi Los Angelesa in Pariza za izvedbo olimpijskih iger v letih 2024 in 2028. Volitve, ki bodo določile gostitelja, bodo sicer 13. septembra letos v perujski Limi.

Bach je na druženju s sedmo silo poudaril, da so bile olimpijske igre leta 1932 in 1984 v Los Angelesu prelomen dogodek v olimpijski zgodovini, obenem se je sestal s predstavniki obeh kandidatur. V francoski delegaciji je bil tudi predsednik Emmanuel Macron, ki je poudaril, da celotna država stoji za kandidaturo, z Nemcem pa se je dogovoril za večerjo.

»Tu smo, da zmagamo, saj imamo odlično ekipo in projekt,« je bil odločen vodja pariške kandidature Tony Estanguet, medtem ko je njegov ameriški kolega Casey Wasserman podčrtal njegove besede in dodal, da ima »Los Angeles ravno tako izjemen načrt za leto 2024,« poroča STA. Vodilni možje MOK si sicer želijo že letos izbrati gostitelja obeh iger, čeprav pravila velevajo izbor prireditelja sedem let vnaprej.